Kultūras ziņas

Būs nauda, būs filma

Kultūras ziņas

Diļļu diena diļļu dārzos

Stabulnieka dzīve fotogrāfijās

Atklāta Uldim Stabulniekam veltīta fotoizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gaidot komponista, pianista un dziedātāja Ulda Stabulnieka 70 gadu jubileju, otrdien, 6.oktobrī, ievadot dažādu svinīgu pasākumu sēriju, atklāta Uldim Stabulniekam veltīta fotoizstāde.

Apstāklī, ka tieši lielveikala kņadai pa vidu izvietoti fotogrāfiju stendi ar Ulda Stabulnieka spilgtākajiem dzīves mirkļiem, var atrast visai loģisku izskaidrojumu. Komponists savas dzīves laikā izcēlies ar gaumi un stila izjūtu un, spītējot padomju modes masveidīgajai pelēcībai, vienmēr atradis veidus, kā ģērbties stilīgi.

"Uldis bija apģērbies tā, kā tajā laikā neģērbās. Tiešām, viņš tā arī šeit ir saģērbies. Arī man viņš nopirka kāzu kleitu no tā paša komisijas veikala - amerikāņu. Viņš bija tik īpatnējs, ar kurpēm kā milzīgām pēdām un visādiem uzvalkiem un krekliem, ko nebijām redzējuši. Es jau nerunāju par gaumi un visu pārējo, kas viņam piemita," stāsta Ulda Stabulnieka atraitne Ruta Stabulniece.

Nelielajā izstādē ir iespēja aplūkot arī fotogrāfijas, kas nav iekļautas jaunajā grāmatā par Uldi Stabulnieku, bet ļauj ieskatīties pusgadsimta senās Latvijas mūzikas un bohēmas vēstures ainiņās. Kā vēstīts, pieminot Stabulnieku jubilejā, klajā nākusi Daigas Mazvērsītes grāmata "Uldis Stabulnieks. Tik un tā".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti