Atklās Rīgas Fotogrāfijas biennāles konkursa finālistu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 22. aprīļa līdz 15. maijam Rīgas mākslas telpas "Intro" zālē būs skatāma "Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2016" konkursa “Meklējam jauno fotogrāfijā!” trīs finālistu – Viktorijas Ekstas (Latvija), Andreja Strokina (Latvija) un Alisas Nirgi (Igaunija) darbu izstāde.

Lai atklātu un iepazīstinātu plašāku sabiedrību ar jauno mākslinieku radošajiem centieniem, pagājušā gada augustā "Rīgas Fotogrāfijas biennāle 2016" izsludināja konkursu “Meklējam jauno fotogrāfijā!”. Balvai pieteikties tika aicināti Baltijas valstu mākslinieki un fotogrāfi vecumā no 18 līdz 35 gadiem, kuri savos darbos cenšas atklāt un demonstrēt attēla spēku, piedāvā oriģinālu, laikmetam atbilstošu skatījumu, tiecoties uz konceptuālu fotogrāfijas lietojumu. Rīgas mākslas telpas "Intro" zālē aplūkojamas triju balvas finālistu darbu sērijas. Izdevniecība “NoRoutine Books” māksliniecei Ievai Balodei piešķīra īpašu specbalvu – iespēju izdot savu grāmatu.

"Viktorijas Ekstas fotogrāfiju sērija "Dievs, Daba, Darbs" (2013‒2015) ietver bagātīgu stāstījumu, pilnu ar atmiņām un sapņiem kā pašas mākslinieces bērnības atmiņu interpretāciju. Savukārt Andreja Strokina darbu sērija "Kosmiskās skumjas"(2013‒2015) iezīmējas kā “spēcīgs darbu kopums, kas iemūžina mūsdienu sabiedrību no autora skatupunkta. Cikls balansē starp humoristisku ārieni un aizkadra drūmumu," norāda konkursa žūrijas pārstāve Marīe Šēvolda (Norvēģija).

"Alisas Nirgi fotogrāfiju sērija "Jauna zeme aiz mana loga" (2014–2015) atklāj “optiski un psiholoģiski labi temperētu fotogrāfiju, kas uztur precīzu noskaņu stāstam par atsvešinātību. Pārsteidzoši, ka psiholoģisks stāsts tiek izstāstīts faktiski bez portreta, tikai ar precīzu telpas artikulāciju un precīzu figūras novietojumu telpā," skaidro konkursa žūrijas pārstāve Inga Šteimane.

Konkursa žūriju veidoja fotofestivāla “Backlight” direktore Tūla Alajoki (Somija), žurnāliste un kritiķe Sofija Krabe (Beļģija), mākslinieces Marge Monko (Igaunija) un Marīe Šēvolda (Norvēģija), mākslinieki, kuratori un "NoRoutine Books" dibinātāji Gītis Skudzinskas un Vilma Samuļonīte (Lietuva), "kim?" Laikmetīgās mākslas centra programmas direktore un kuratore Zane Onckule (Latvija), izstāžu zāles ‘’Mākslas stacija Dubulti’’ direktore un kuratore Inga Šteimane (Latvija) un Latvijas Fotogrāfijas muzeja direktore Maira Dudareva (Latvija).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti