Atklās ISSP absolventu fotogrāfijas izstādi «Pazaudēts / atrasts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 3. līdz 21. jūnijam galerijā “Noass” AB dambī būs apskatāma fotogrāfijas izstāde “Pazaudēts / atrasts”, kurā savus autorprojektus prezentē ISSP Skolas 2015. gada absolventi. Izstādes atklāšana notiks 2. jūnijā plkst. 19.

Izstādē piedalās astoņi jaunie autori ar mācību laikā tapušiem fotogrāfijas projektiem, instalācijām un fotogrāmatām: Aivars Ivbulis, Anete Skuja, Arnis Vītols, Elīne Buka, Ingus Bajārs, Laura Juhansone-Daugule, Laura Prikule un Zanda Puče.

“Pazaudēts / atrasts” ir jau trešā ISSP skolas absolventu izstāde. ISSP skola ir 2011. dadā dibināta neformāla divu gadu izglītības programma laikmetīgajā fotogrāfijā.

Divu gadu radošo meklējumu laikā pazaudēšanas un atrašanas tematika kļuvusi aktuāla izstādes dalībnieku darbos. Vairāki jaunie mākslinieki izmanto atrastas lietas un fotogrāfijas, lai dažādi interpretētu to nozīmi kā kolektīvajā, tā personiskajā apziņā. Tā, piemēram, Lauras Juhansones-Daugules pazaudēto mantu sludinājumi poētiski atklāj teksta un objektu mijiedarbību, vaicājot skatītājam – kas tieši nosaka lietas nozīmīgumu? Personiskās mantas, ko Anete Skuja atradusi ceļojumu koferī, kalpo kā ceļš, lai veidotu tuvākas attiecības ar pašas māsu.

Arī citi izstādes autori bieži vien kļūst par savdabīgiem vizuāliem detektīviem, pētot arhīvu materiālus vai vienkārši vidi, kurā mēs dzīvojam – piemēram, Arnis Vītols veido skulptūras no mežā atrastiem atkritumiem, vēršot uzmanību uz vides problēmām, toties vecmāmiņas šūtās kāzu kleitas ir dzīvas liecinieces stāstam par Zandas Pučes dzimtas sievietēm. Subjektīvi dokumentālajos, reizēm izteikti konceptuālajos izstādes darbos lietas un stāsti atrod jaunu nozīmi.

Skolā pasniedz atzīti Latvijas fotogrāfi: Iveta Vaivode, Alnis Stakle, Arnis Balčus, Andrejs Grants, Aleksandrs Gronskis; filozofs Kārlis Vērpe, kuratores Solvita Krese, Līga Lindenbauma, u.c.

Šobrīd izsludināta uzņemšana jaunajā ISSP Skolas mācību kursā 2015/2017 – pieteikšanās atvērta līdz 22. jūnijam. Vairāk informācijas ISSP mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti