Atklās Ilgas Sūnas fotoizstādi «Mode tuvplānā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nākamajā nedēļā, 1.augustā, Latvijas Fotogrāfijas muzejā atklās fotogrāfes Ilgas Sūnas darbu izstādi „Mode tuvplānā”.

Fotogrāfijas muzejs norāda, ka daļa no ekspozīcijā iekļautajām fotogrāfijām izstādēs ir iekļautas pirmo reizi. Tās ir tapušas 20.gadsimta 70.gadu beigās un 1980.gados, kad Sūna strādāja žurnālā „Rīgas Modes”.

Fotogrāfijās redzama tā laika modes aizkadra dzīve. Sūna stāsta, ka tolaik šad tad vēlējusies uzkliegt modes dzīves vadītājiem un teikt, lai ļauj meitenēm pakustēties. „Bet fotogrāfijās vajadzēja precīzi redzēt visas vīles, visas pogas, visas kabatas, aproces, krādziņas. Obligāti. Lai tai dāmai, kura šķirsta žurnālu, viss būtu skaidrs”

Viņa atzīmē, ka žurnāls galvenokārt ticis sūtīts ārpus padomju Latvijas: „Izrādījās, ka toreiz, kad parādījās mūsu žurnāls, to šķirstīja tā, kā tagad mēs šķirstam „Vogue”,  - visi brīnījās. Protams, ja modelis tika uzņemts kustībā, tad nevarēja redzēt to kabatiņu, to krādziņu vai to podziņu. Tāpēc modeļi tika stellēti pozās. Es sāku ņemt fotoaparātu līdzi un ķert mirkli, kas notiek aiz kadra,” stāsta Sūna.

Sūna modes foto jomā darbojas kopš 1970.gadu beigām. Tiesa, 1980.gadu beigās viņa sāka savu otro tematu – ainavu fotografēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti