Atklās fotogrāfes Lauras Viļumas izstādi «Rētu anatomija. II daļa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Fotogrāfe Laura Viļuma ir izveidojusi projektu par savdabīgām rētām uz cilvēka ķermeņa, medijus informē māksliniece. Projekta dalībnieki, starp kuriem ir arī sabiedrībā zināmie bokseri Kaspars Kambala un Kristaps Zutis, dalās pieredzē, kā ieguvuši rētas un kā tās ietekmējušas viņu dzīvi.

Fotogrāfiju izstādē būs iespēja iepazīties ar fotogrāfijām un stāstiem, kuros rētas apskatītas caur dažādām prizmām. “Ikvienam no mums ir nācies saskarties ar nepatīkamu pieredzi, kas atstāj paliekošas sekas. Taču laika gaitā visas rētas dzīst, mēs spējam paskatīties uz tām no cita skatu punkta un apzināties kā daļu no sevis,” atklāj autore.

Laura Viļuma projektā iesaistījusi cilvēkus, kuriem ir savdabīgas rētas ar stāstu. Katra fotogrāfija ir personiska, jo portretējamie atklājuši, kā konkrētais ievainojums ir iespaidojis viņu dzīves uztveri un domāšanu.

Māksliniece atzīmē - projekta mērķis ir uzsvērt rētu dabiskumu un iederīgumu, rosināt estētiskās domāšanas modeļa maiņu un pieņemt citādību.

Projekts “Rētu anatomija” aizsācies 2016. gadā, kad tā pirmo daļu bija iespējams skatīt kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Sērijas turpinājums no 17. marta līdz 18. aprīlim būs skatāms modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”.

Projekta pirmā daļa skatāma Lauras Viļumas mājaslapā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti