Kultūras ziņas

Valstij nodod 17. gadsimta monētas

Kultūras ziņas

"Kaķu vārdotāja" – grāmata priekam

Fotogrāfijas Āgenskalnā. Litogrāfijas Vecrīgā

Atklās Āgenskalna mūsdienu ainavai veltītu fotoizstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 18. augusta Āgenskalna tirgus Siltumnīcā būs aplūkojama apkaimes mūsdienu ainavai veltīta NMV Jaņa Rozentāla mākslas skolas audzēkņu fotoizstāde “Āgenskalna vietzīmes” – turpinājums pērn ar kopienas iesaisti tapušajam apkaimes ceļvedim, informēja Āgenskalna apkaimes biedrībā.

Izstādi veido 25 mākslas skolas pēdējā kursa audzēkņu darbi, kas vasaras sākumā tapuši pedagoga un mākslas fotogrāfa Raimo Lielbrieža vadītā foto plenērā. Visiem interesentiem izstādē brīvi pieejami arī Āgenskalna pastaigu ceļveži, kas iepazīstina ar interesantām vietām un saistošiem faktiem par apkaimi un tās vēsturi.

Izstādes mērķis ir veicināt āgenskalniešu lokālpatriotismu un apkaimes būvmantojuma un citu vērtību apzināšanos. “Mēs vēlamies iemūžināt un godināt Āgenskalna savdabīgo ainavu, kas piesātināta ar kultūrvēsturiskiem dārgumiem, senatnīgu arhitektūru un spirdzinošiem dārziem. Ar unikālu bagātību, kam ikdienas gaitās paskrienam garām, īsti neapzinoties tās patieso vērtību. Ceram, ka topošo mākslinieku fotogrāfijas rosinās skatītājos jaunatklāšanas prieku un lepnumu par savu apkaimi, vairojot cieņpilnu attieksmi un vēlmi saudzēt bagātības, ko mums uzticējuši aizgājušo laiku āgenskalnieši,” izstādes ieceri raksturo projekta vadītāja, Āgenskalna apkaimes biedrības pārstāve Anta Straumēna.

Ieeja izstādē ir bez maksas. Izstāde atvērta no 18. augusta līdz 6. septembrim Āgenskalna tirgus darbalaikā – ik dienu no pulksten 8.00 līdz 18.00. Pirmdienās tirgus ir slēgts.

Foto plenēru un izstādi “Āgenskalna vietzīmes” organizē Āgenskalna apkaimes biedrība sadarbībā ar NMV Jaņa Rozentāla Mākslas skolu. Projektu atbalsta Āgenskalna tirgus un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Projektu līdzfinansē Rīgas dome.

Āgenskalna apkaimes biedrība ir 2018. gadā dibināta nevalstiska organizācija ar mērķi veicināt apkaimes ilgtspējīgu attīstību un tās iedzīvotāju interešu pārstāvību dažādos jautājumos, kas saistīti ar apkaimes kultūrvēsturiskā mantojuma un kultūrvides saglabāšanu un attīstīšanu, vides problēmu risināšanu, infrastruktūras sakārtošanu, labiekārtošanu un attīstību. Nolūkā attīstīt Āgenskalna apkaimi un bagātināt tās dzīvi un daudzveidību biedrībā apvienojušies dažādu profesiju pilsoniski aktīvi apkaimes iedzīvotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti