Kultūras ziņas

Pusaudžu mīlestība Leļļu teātrī

Kultūras ziņas

"Lutišķi. Simtgade" – traģēdija pierobežā

Brīvības piemineklis 100 fotogrāfijās

Atklāj Brīvības piemineklim dažādos vēstures periodos veltītu fotoizstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

26.aprīlī Rīgas Svētā Pētera baznīcā atklāta Latvijas valstiskuma, neatkarības un nacionālās pašapziņas simbolam – Brīvības piemineklim veltīta fotoizstāde “Brīvības piemineklis – veltījums Latvijai”.

Ekspozīcijā skatāmas simt fotogrāfijas, kurās iemūžināti notikumi pieminekļa pakājē dažādos Latvijas vēstures periodos.

Stāstu par Brīvības pieminekļa vēsturi un ar to saistītiem notikumiem 80 gadu garumā veido 100 fotogrāfijas, kas atlasītas no dažādu valsts institūciju un privātajiem arhīviem.

Izstāde piedāvā iespēju aplūkot Brīvības pieminekli visdažādākajos Latvijas vēstures periodos – sākot ar pieminekļa atklāšanas ceremoniju, laiku, kad gar pieminekli pārvietojās sabiedriskais transports, dziedošas tautas pulcēšanos atmodas periodā un beidzot ar notikumiem, kas risinājušies pie pieminekļa nesenā pagātnē.

Rīgas Pieminekļu aģentūras direktors Guntis Gailītis: “Lai mēs esam cik dažādi, ar saviem uzskatiem, izglītībām, domām un filozofiju, šis piemineklis ir kā absolūts vienotājs Latvijas nācijai. Brīvības piemineklis ir absolūti unikāls pasaulē.”

Latvijas brīvības cīņās kritušajiem veltītais piemineklis tika atklāts 1935. gada novembrī. Par tautas saziedotiem līdzekļiem uzceltais, 42 metrus augstais tēlnieka Kārļa Zāles un arhitekta Ernesta Štālberga no granīta, travertīna un vara veidotais piemineklis kļuvis par Latvijas valstiskuma un brīvības simbolu.

Izstāde ir kā koncentrēts ceļojums Latvijas vēsturē caur notikumiem, kas risinājušies Brīvības pieminekļa pakājē. Rīgas Svētā Pētera baznīcā fotoizstāde “Brīvības piemineklis – veltījums Latvijai” būs skatāma līdz 20. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti