ASV tapusi spēlfilma «Oki - okeāna vidū» ar Andri Buli galvenā lomā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 11. aprīļa režisora Māra Martinsona jaunā Losandželosā tapusī spēlfilma „Oki - okeāna vidū" ar aktieri Andri Buli galvenajā lomā uzsāk savu ceļu pie skatītājiem Latvijā.

No idejas līdz kinoekrānam ir pagājis vairāk nekā gads. Aktierim Andrim Bulim filmēšanās kinostāstā „Oki - okeāna vidū” bijausi īpaša un nebijusi pieredze.

Pārsteigumi bija viens pēc otra - man piezvanīja režisors, piedāvājot lomu, ko plānots filmēt Amerikā, un jau pēc dažām dienām pirkām aviobiļetes, un viss bija sācies!” teic aktieris.

„Man, nokļūstot Losandželosā, kur ar savu realitāti cīnās manis atveidotais varonis Robs, bija emocionāli ļoti interesanti. Varēju pakāpeniski iziet vairākas Roba psiholoģiskās stadijas - apbrīnu par Losandželosu, cilvēku dažādību, tur valdošo konkurenci, apziņu, ka neesi unikāls, un skarbo realitāti cīņā par izdzīvošanu. Un nepieļaut atgriešanos kā zaudētājam,” uzsver Bulis.

Režisors Māris Martinsons par Andri Buli saka - viņš kā aktieris nekad nebūs zaudētājs: „Andris filmēšanas laukumā nedeva sev nekādas atlaides. Prieks vērot, ar kādu atdevi viņš veidoja tēla raksturu, lai panāktu perfektu rezultātu. Manuprāt, Andris vēl nav apaudzis ar aktiera rutīnas un klišeju bruņām, tāpēc sadarbība izdevās abpusēji veiksmīga, domājot par vienu mērķi - labu gala rezultātu. Mums vispār bija lieliski veicies ar visu grupu, jo ikviens no komandas lieliski izprata un pārzināja savu uzdevumu.”

„Mēs ar Māri pirms filmēšanas daudz runājām un analizējām mana varoņa psiholoģisko raksturu, kas būtībā slēpjas gandrīz ikvienā šodienas jaunietī - vēlme būt slavenam, atzītam, bagātam un nekādā gadījumā „lūzerim", bet visādi taču dzīvē notiek..." pārdomās dalās pats aktieris.

Oki ir austrumu sievietes tēls, ko filmā atveido japāņu aktrise Kaori Momoi. Viņa Losandželosai ir tikpat piederīga jeb nepiederīga, cik Andra Buļa atveidotais Roberts Migla. Katrs no viņiem ir atbraucis šeit savu mērķu vadīts – kāds vēlas apliecināties un piepildīt savus meklējumus, bet kāds vienkārši būt netraucēts.

Saspēle ar Japānas kinozvaigzni bijis vēl viens Andra Buļa pārsteigums: „Varu teikt, ka sadarbība ar Kaori Momoi bija tāda, ko novēlētu izbaudīt ikvienam kolēģim! Pasaules zvaigzne ar japāņu raksturīgu pieklājīgu un partnerisku šarmu!”

Drīzumā Rīgā ieradīsies aktrise Kaori Momoi un komponists Viljams Goldšteins, lai ne tikai piedalītos pirmizrādē, bet arī tiktos un diskusiju apļos dalītos pieredzē ar aktieriem un mūziķiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti