Rīta Panorāma

Horvātija 1. janvārī pāries uz eiro

Rīta Panorāma

Eksperti iesaka atkārtotu Covid revakcināciju riska grupām

ASV filmas "Kur vēži dzied" pirmizrāde

ASV pirmizrādi piedzīvojusi populārā romāna «Kur vēži dzied» ekranizācija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) pilsētā Ņujorkā notikusi filmas "Kur vēži dzied" ( "Where the Crawdads Sing") pirmizrāde. Tā uzņemta pēc Dēlijas Ouensas tāda paša nosaukuma populārā romāna motīviem.

Olīvijas Ņūmenas uzņemtās filmas pirmizrāde notika Ņujorkas Modernās mākslas muzejā, un tajā piedalījās visi galveno lomas atveidotāji.

Sarunā ar žurnālistiem Deizija Edgara-Džounsa norādīja, ka grāmata un filma dara patiešām labu darbu, parādot mazās laipnības izpausmes, kurām ir milzīga ietekme uz cilvēka dzīvi. Arī Teilors Džons Smits uzsvēra, ka iespējams atstāt lielu iespaidu, ja cilvēks ir patiesi laipns. Taču filma liecina arī par pagājušā gadsimta 50. un 60. gadiem, kad  cilvēki bija aizspriedumaini un pauda asus spriedumus par tiem, kurus nesaprata.

Lentes anotācija norādīts, ka tā vēsta par pamestu meiteni, kas bija spiesta uzaugt Ziemeļkarolīnas piekrastes purvājos. Pilsētas iedzīvotāji viņu izsmej un devuši iesauku "Purva meitene". Viņa izpelnās divu vietējo puišu uzmanību, bet vēlāk tiek turēta aizdomās, kad viens no tiem iet bojā. Izmeklēšanas gaitā lieta kļūst aizvien neskaidrāka un draud atklāt daudzus noslēpumus.

Latvijā uz lielajiem ekrāniem filma nonāks augusta vidū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti