ASV notiekošo protestu pret rasismu dēļ bez maksas izrāda filmu «Just Mercy»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Amerikas Savienoto Valstu kinokompānija “Warner Bros” digitālajās platformās bezmaksas skatīšanai ASV teritorijā izvietojusi lenti “Just Mercy”. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā masveidīgos protestus pret rasismu un policijas vardarbību valstī.

Lente uzņemta pērn un vēsta par tumšādaino aktīvistu, kurš uzsāk cīņu par taisnīgumu tiesas zālē. Maikls B. Džordans tajā atveido reālu personu – advokātu Braienu Stīvensonu, kurš dibinājis kustību par vienlīdzību.

Filma veidota pēc aktīvista memuāriem “Tikai žēlsirdība: taisnīguma un izpirkšanas stāsts”, kas ieguvuši lielu popularitāti. Filma vēsta par laiku 1989. gadā – ideālistiski noskaņotais Hārvardas Universitātes absolvents pārvācas uz Alabamu, lai palīdzētu nabadzīgiem cilvēkiem, kuri nevar atļauties pienācīgu juridisko pārstāvību. Viņš nodibina organizāciju, bet pēc tam iesaistās cīņā, lai attaisnotu nepatiesi apsūdzēto un uz nāvi notiesāto Volteru Makmilianu, kuru atveido Džeimijs Fokss. Filmas pasaules pirmizrāde notika Toronto Starptautiskajā filmu festivālā pagājušā gada septembrī un saņēma pozitīvas kritiķu atsauksmes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti