«Artdocfest/Riga» aicina pieteikt filmas kino festivāla konkursu programmās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dokumentālā kino festivāls “Artdocfest/Riga” aicina iesniegt pieteikumus otrajam festivālam, kas notiks 2022. gada martā. Pieteikumi tiek gaidīti divās festivāla konkursa programmās, informēja festivāla pārstāvji.

Konkursa programmā ‘Baltijas fokuss’ piedalās filmas, kas ražotas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā vai kopražojumā ar kādu no šīm valstīm. Konkursā var pieteikt filmas, kas nav agrāk demonstrētas Latvijā. Priekšroka tiks dota filmām ar pirmizrādes statusu Baltijā.

Konkursa programmā “Artdocfest” piedalās filmas no visas pasaules. Filmu atlasē priekšroka tiek dota darbiem, kuru autori un/vai tēmas saistītas ar kādreizējā Austrumu bloka valstīm. Filmas, kas pirms tam publiski izrādītas Latvijā un Krievijā, nav piemērotas “Artdocfest” konkursam.

Festivāls neuzliek nosacījumus ne filmas garumam, ne valodai, ne tēmai. Abu konkursu filmas vērtēs neatkarīgas starptautiskas žūrijas. Pamatojoties uz žūriju lēmumiem, filmām – uzvarētājām tiks pasniegtas balvas, tai skaitā naudas prēmijas.

Plašāka informācija par noteikumiem un pieteikuma anketa atrodama festivāla mājaslapā.

Otrais Starptautiskais dokumentālā kino festivāls “Artdocfest/Riga” norisināsies 2022. gada 3.–8. martā. Festivāla laikā notiks arī nozīmīgi kino industrijas pasākumi – publiskas diskusijas, tikšanās ar autoriem, dokumentālā kino simpozijs.

Savukārt 2020./2021. gada festivāla filmas, kuru demonstrēšana bija ierobežota pandēmijas dēļ, varēs noskatīties kinoteātrī “Splendid Palace”  šī gada 3.-9. septembrī. Pirms un/vai pēc filmu seansiem notiks tikšanās ar to autoriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti