Ar sarunām uz sarkanā paklāja un filmas «seansu» LSM tiešsaistē atklās «Artdocfest/Riga» kino programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

3. septembrī pulksten 18.00 sabiedrisko mediju portālā LSM.lv tiešraidē no “Splendid Palace” notiks starptautiskā dokumentālā kino festivāla “Artdocfest/Riga” publiskās programmas atklāšana. Festivālu ievadīs sarunas uz sarkanā paklāja ar filmu veidotājiem un pašmāju kino industrijas pārstāvjiem, savukārt pēc tam portālā LSM.lv būs skatāma filma “Māmiņ, brauc ciemos”.

Uz sarunām kino profesionāļus aicinās kritiķe un žurnāliste Daira Āboliņa. Viesu vidū būs režisori Alise Zariņa, Viesturs Kairišs, Dzintra Geka un citi.

Atzīmējot festivāla programmas atklāšanu, portālā LSM.lv būs pieejama viena no “Artdocfest/Riga” programmas filmām – krievu režisores Annas Artemjevas 2020. gadā radīta īsfilma “Māmiņ, brauc ciemos”. Tas ir stāsts par mātes un viņas 3 gadus vecās meitas šķiršanos. Katra dzīvo citā valstī, un problēmas ar vīzām neļauj mātei un meitai būt kopā. Katru dienu viņas sazinās video tērzētavā un sapņo par drīzu tikšanos.

Filma nav ieteicama skatītājiem, kas jaunāki par 18 gadiem. Tā tiks pārraidīta krievu valodā ar subtitriem angļu valodā. Filma portālā būs pieejama līdz 6. septembra 18.30 un skatāma tikai Latvijas teritorijā.

Festivāla ietvaros nedēļas garumā kinoteātrī "Splendid Palace" varēs noskatīties 30 filmas, kā arī tikties ar 14 filmu autoriem. Seansu programma pieejama festivāla mājaslapā. "Artdocfest" 2007. gadā Krievijā izveidoja režisors Vitālijs Manskis, kurš vēlāk pārcēlās uz Latviju un atveda festivālu sev līdzi. Kopš 2020. gada festivāls norisinās neatkarīgi no citiem kino notikumiem, veidojoties par nozīmīgu kultūras un dokumentālā kino atskaites punktu Baltijas un Austrumeiropas reģionā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti