Ar Rīgas Filmu fonda līdzfinansējumu Latvijā uzņems piecas ārvalstu filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Līdzfinansējuma programmas “Rīgas Filmu fonds” ārvalstu filmu uzņemšanai konkursa vērtēšanas komisija izskatījusi jūnijā saņemtos pieteikumus. Līdzfinansējuma līguma slēgšanai ar Rīgas pašvaldību tika apstiprināti pieci filmu projekti 511 732 eiro apmērā, medijus informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kopējais piecu apstiprināto filmu projektu plānotais atbalstāmo izmaksu budžets, kuru, saņemot līdzfinansējumu, paredzēts tērēt Rīgā un Latvijā, ir 2 508 181 eiro. Rīgas domē norādīja, ka par konkursa ietvaros atbalstāmām tiek uzskatītas visas izmaksas, kas attiecināmas uz Latvijas infrastruktūru, transporta, telpu un tehnikas īres, viesnīcu, komunālajiem, celtniecības un apsardzes pakalpojumiem, arī mākslinieciskiem un administratīviem darbiem.

Līdzfinansējumu paredzēts izmaksāt tikai tad, kad filmēšana tiks pabeigta un nauda būs jau iztērēta Rīgā un Latvijā, un producenti būs iesnieguši zvērinātu auditoru apstiprinātus ziņojumus par atbalstāmo līdzekļu izlietojumu.

Apstiprinājumu līdzfinansējuma līguma slēgšanai ar Rīgas pašvaldību saņēma “Ego Media” pieteikums sporta drāmai par Igaunijas basketbola komandu “Kalev”, kas balstās uz patiesiem notikumiem deviņdesmito gadu sākumā. Filma taps sadarbībā ar “Allfilm” (Igaunija). Filmēšana Latvijā ir plānota šī gada augustā. Rīgas Filmu fonds līdzfinansēs 25% no izmaksām Latvijā, jo filmas sižetā Rīga tiks parādīta kā Rīga.

Līdzfinansējumu saņems arī “Film Angels Studio” pieteikums “Kraukļa grava”, kas taps sadarbībā ar “Now-films” (Lielbritānija), – gotiska šausmu filma ar trillera elementiem un amerikāņu dzejnieku Edgaru Alanu Po kā galveno tēlu. Filmēšana Latvijā ir plānota 2020. gada oktobrī, un Rīgas Filmu fonda līdzfinansējums būs 20% no izmaksām Latvijā.

Arī “Film Angels Studio” pieteikums “Aptiekārs Melhiors” apstiprināts līdzfinansējumam. Filmas, kas taps sadarbībā ar “Taska Film” (Igaunija), ir uz grāmatām balstīta viduslaiku kriminālfilmu triloģija, kuras notikumi risinās Hanzas savienības laikmeta Tallinā. Filmēšana Latvijā ir plānota šī gada augustā un septembrī, un Rīgas Filmu fonda līdzfinansējums būs 20% no izmaksām Latvijā.

Apstiprinājumu līdzfinansējuma līguma slēgšanai saņēma arī “Tasse Film” pieteikums “Kāzas II”, kas taps sadarbībā ar “Studio Metrage” (Polija). Traģikomisko drāmu, kas atskatīsies uz Otrā pasaules kara laika notikumiem Polijā, Latvijā plānots filmēt 2020. gada jūlija beigās un augustā. Projekta līdzfinansējums būs 20% no izmaksām Latvijā.

Piektais projekts, kas saņems Rīgas Filmu fonda līdzfinansējumu ir “Terra X – Viena diena…” – vēsturisku dokumentālo TV filmu triloģija. To pieteica “Cinevilla Films”, un filma taps sadarbībā ar “Story House Productions” (Vācija). Filmēšana Latvijā ir plānota no šī gada jūlija otrās puses līdz septembrim. Rīgas Filmu fonds līdzfinansēs 20% no izmaksām Latvijā.

Rīgas domē norādīja, ka konkursā plānotā Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma summa ir 800 000 eiro un pieteikumu iesniegšanas termiņš ir atvērts līdz šī gada 30. septembra pulksten 12.00. Ja saņemto pieteikumu līdzfinansējuma pieprasījums pārsniegs konkursa plānoto summu, konkursa vērtēšanas komisija pārtrauks tālāku pieteikumu pieņemšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti