Ar publisku lekciju Rīgā uzstāsies «Simpsonu» producents Maiks Reiss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pirmdien, 27.jūnijā, Rīgā ar Nacionālā Kino centra (NKC) gādību ierodas pasaules mēroga kinoprofesionālis – slavenā animācijas seriāla “Simpsoni” producents un scenārists Maiks Reiss (ASV), kurš aicina uz publisku lekciju 27. jūnijā plkst. 14.30 jaunajā Kino mājā Mēness ielā 4 (pie filmu studijas "Rija").

Stundu garā lekcijā Maiks Reiss (1959) dalīsies pārdomās par dažādām ar kino saistītām tēmām, tai skaitā, protams, arī par animācijas seriāla "Simpsoni" fenomenu un iemesliem, kas šo sociāli aso, nereti provokatīvo un joprojām aktuālo seriālu ir padarījuši par īpašu parādību mūsdienu mediju un kino pieredzē. "Simpsoni" jau tagad kļuvuši par ilgmūžīgāko TV animācijas seriālu, kas tiek veidots jau 27.sezonu (kopš 1989. gada); Maiks Reiss darbojās jau seriāla aizsācēju komandā, viņš ir šī seriāla producents un viens no scenāristiem.

Izglītojies prestižajā Hārvardas universitātē, Maiks Reiss kinobiznesā darbojas kopš 20. gadsimta 80.gadiem. Viņš ir arī viens no globālā animācijas hita "Ledus laikmets 3" (2009)  scenāristiem, daudzu filmu producents. Maiks Reiss veidojis arī animācijas seriālu "The Critic" (Kritiķis), kurā galvenais varonis ir kinokritiķis, rakstījis scenāriju filmai "My Life in Ruins" (Mana dzīve drupās (2009)) un ir īpaši specializējies komēdijas žanrā. Viņš ir sarakstījis 17 bērnu grāmatas, kā arī lugas – populāras komēdijas.

Rīgā Maiks Reiss ieradies, lai iepazītos ar Latvijas kino potenciālu un iespējām, ko ārzemju filmēšanas grupām var piedāvāt Latvija kā filmu uzņemšanas vieta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti