Rīta Panorāma

Latvijas Televīzija uzsāk jauno sezonu

Rīta Panorāma

Gunāram Placēnam 95. dzimšanas diena!

"Ar pilnu jaudu" atgriežas Venēcijas kinofestivāls

«Ar pilnu jaudu» atgriežas Venēcijas kinofestivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

31. augustā Itālijas pilsētā Venēcijā sākas prestižais starptautiskais kinofestivāls. Pasākums notika arī Covid-19 pandēmijas apstākļos, taču pilnībā atjaunot tā vērienu izdevies tikai šogad.

"Pirmajā gadā mēs ļoti riskējām, jo lēmumu par festivālu pieņēmām jūlija sākumā, kad sapratām, ka situācija kļūst aizvien labāka. Mums izdevās sarīkot pasākumu ar apmēram pusi no parastā skatītāju un preses pārstāvju skaita. Pagājušais gads bija labāks, un mums bija apmēram 80 procenti no ierastajiem apmeklētājiem, taču joprojām bija lieli kino apmeklēšanas ierobežojumi. Šogad esam atgriezušies ar pilnu jaudu un esam ļoti priecīgi par to," norādīja festivāla direktors Alberto Barbera.

Pasaules vecākais kinofestivāls pirmo reizi notika 1932. gadā. Šogad to atklās ar Noa Baumbaha filmu "Baltais troksnis", kas veidota pēc autora Dona Delillo tāda paša nosaukuma romāna motīviem. (Viens no visvairāk lasītajiem rakstnieka romāniem 2002. gadā latviski izdots ar nosaukumu "Trokšņi".) Galvenās lomas filmā atveido Ādams Draivers un Grēta Gērviga.

Oficiālajā festivāla konkursā par galveno balvu, "Zelta lauvas" statueti, sacentīsies vēl 22 lentes, un kino apskatnieki pagaidām atturas prognozēt iespējamo uzvarētāju.

Plaša ir ārpuskonkursa programma, un īpaši tiek pieminēts režisores un aktrises Olīvijas Vaildas psiholoģiskais trilleris "Neraizējies, dārgais". Savukārt godalgotā Dienvidkorejas režisora Kima Kiduka, kurš 2020. gada nogalē devās mūžībā, pēdējā lente "Call of God" tapusi sadarbībā ar partneriem Igaunijā un Lietuvā. Festivāla žūriju vadīs amerikāņu-britu aktrise Džuliana Mūra, un viņa galveno balvu pasniegs 10. septembrī, bet jau patlaban zināms, ka apbalvojumu par mūža ieguldījumu saņems franču aktrise Katrīna Deneva. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti