Ar pieciem Mārtiņa Brauna dziesmu stāstiem LTV sveiks komponistu 70. jubilejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sveicot komponistu Mārtiņu Braunu 70. jubilejā, Latvijas Televīzijā tapuši muzikāli īsstāsti “Dziesmas ceļš. Mārtiņš Brauns”, kuros komponista dziesmu izpildītāji dalīsies savos vēstījumos par piecām zīmīgām, emocijas raisošām dziesmām. Cikls būs skatāms no 13. līdz 17. septembrim.

“Mārtiņa Brauna vitalitāte, spēcīgā emocionalitāte un tiešums kombinācijā ar profesionalitāti un talantu ļāvuši visu žanru mūzikas mīļotājiem iepazīt viņa daiļradi. Tie ir simfoniskie darbi, mūzikli, kino un teātra mūzika, roks, kora dziesmas, arī deju mūzika, ko izpildījuši un izpilda gandrīz visi zināmie Latvijas mūzikas kolektīvi, kori, simfoniskie orķestri, grupas,” teic raidījuma “Dziesmas ceļš. Mārtiņš Brauns” scenārija autore Sandra Freiberga.

Nelielu daļu no Mārtiņa Brauna dziesmu simtiem būs iespēja iepazīt ik vakaru no 13. līdz 17. septembrim pēc pulksten 21.00 LTV1 un REplay.lv.

“Dziesmas ceļš. Mārtiņš Brauns” izskanēs spēcīgas patriotiskas emocijas raisošās dziesmas “Saule, Pērkons, Daugava” stāsts, uzzināsim, kā tapa “Dvēselīte”. Būs iespēja dziedāt līdzi “Dzied’ ar mani, tautu meita”, ko komponists no nerātnās dainas pārvērtis dzirksteļojošā dziesmā. Skaisto dziesmas “Veltījums mīlestībai” vēstījumu izstāstīs Cīrulīšu ģimenes meitenes, kas atgriezīsies filmas “Ziemassvētku jampadracis” mājā, kā arī kādreiz “Dzeguzītē” dziedājusī Kristiāna Stirāne un džentlmeņi no vokālās grupas “Insomnia”. Piekto dziesmu  – “Tavā laikā” – komponists īpaši vēlējās iekļaut “Dziesmas ceļā”, tāpēc notika divu koru apvienošanās, un diriģents Ivars Cinkuss sagatavoja dziesmu ierakstam. Par to garāks stāsts būs skatāms tieši komponista dzimšanas dienā, 17. septembrī, pulksten 21.00.

“Viņš ir nervs latviešu mūzikā,” par Braunu saka dzejnieks Jānis Peters. “Viņš ir spēks, kas savieno paaudzes mūzikā,” teic “Insomnias” vokālisti. “Viņš spēj radīt savās dziesmās nevis patriotismu, bet patriotiskas vērtības!” atzīst diriģents Romāns Vanags. “"Saule, Pērkons, Daugava" ir Lāčplēsis!” pārliecināts ir kora “Gaudeamus” dziedātājs Džordžs Stīls.

Raidījumu veidojusi LTV komanda – režisors Arvīds Babris, scenārija autore Sandra Freiberga, operatori Harijs Katlaps, Uvis Burjāns un Ņikita Aleksejevs.

17. septembrī pulksten 21.30 LTV1 un REplay.lv būs skatāms raidījuma “Daudz laimes, jubilār!” atkārtojums, kurā gaviļnieku izjautās žurnālists Andrejs Volmārs. Savukārt pulksten 22.05 vēlreiz būs skatāms “Koncerts Z studijā”, kurā kopā ar Mārtiņu Braunu uz skatuves kāps dziedātāji Ieva Sutugova, Atis Ieviņš un Zane Gudrā, kā arī mūziķi Mārcis Auziņš, Toms Poišs un Rūdolfs Dankfelds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti