Kultūras ziņas

Vērienīgākais vasaras festivāls "Positivus" atklāts!

Kultūras ziņas

"Eirovīzijas gada koris 2017" jau sestdien!

Gaidot izstādi "Bērnu pasaule. 18. – 20. gadsimts"

Ar Latvijas kultūras personību bērnības foto ievada izstādi «Bērnu pasaule. 18.-20.gadsimts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No pirmdienas, 17.jūlija, tirdzniecības centrā “Galerija Centrs” aplūkojama fotogrāfiju izstāde, kas ir kā prelūdija topošajai vērienīgajai izstādei “Bērnu pasaule. 18.-20. gadsimts”.

Nelielā satelītizstāde tirdzniecības centrā “Galerija Centrs” ar dažādu ievērojamu Latvijas kultūras personību bērnības fotogrāfijām ievada vērienīgu projektu “Bērnu pasaule. 18.-20. gadsimts”, ko Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā atklās 3. augustā. Tā ir reta iespēja paskatīties uz fotogrāfijas vēsturi un bērnu apģērbu modi, kas atspoguļoja katras ģimenes gaumi un iespējas.

“Mēs parādām fotogrāfijas, kurās ir mūsu izcilie kultūras darbinieki. Mūsu uzdevums bija atrast arī tērpus no mūsu kultūras personībām: nevis pieaugušo apģērbus, bet to, ko viņi var atrast, ko ir valkājuši bērnībā. Tas arī izdevās. Mums, piemēram, ir  ļoti skaists Tatjanas Sutas tautastērps,” stāsta izstādes kuratore Irēna Bužinska.

“Man ir prieks, ka nesen mūžībā aizgājušās aktrises Maijas Apines meita mājās atrada māmiņas sniegpārsliņas tērpu,” norāda Bužinska.

Izstādē var redzēt Sergeju Eizenšteinu bērnībā, arī Džemmu Skulmi ar viņas mazo dēliņu Juri Dimiteru. Plašāks ieskats bērnu modes kaprīzēs trīs gadsimtu garumā – sākot no rokoko un ampīra laikiem līdz bērnu tērpu stilu daudzveidībai 20. gadsimtā tiks piedāvāts izstādē “Bērnu pasaule. 18. – 20. gadsimts”, kas no 3. augusta būs skatāma Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti