Ar kinoskatītāju konkursu cer veicināt Eiropas kino atpazīstamību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sākas jauns konkursa “European Film Challenge” posms, kurā, regulāri skatoties Eiropas kino, būs iespēja laimēt apmaksātu braucienu uz Kannu kinofestivālu. Konkursa mērķis ir veicināt interesi par Eiropas kino, informēja "Kino Bize".

Par spīti nenotikušajam festivālam 2020. gadā, Kannas šovasar cer jau 74. reizi atgriezties pie lielajiem ekrāniem saulainajā Franču Rivjērā. Lai arī Kannas ir īpaši ekskluzīvs pasākums, kuru ne vienmēr ir iespēja apmeklēt katram kinomīlim, konkurss “European Film Challenge” piedāvā kļūt par daļu no festivāla, regulāri un aizrautīgi skatoties Eiropas kino.

“Prestižie kinofestivāli pārsvarā paredzēti šauram kino industrijas pārstāvju lokam, kas nozīmē, ka kino faniem, kas nestrādā ar kino saistītās profesijās, reti ir iespēja tos apmeklēt,” atzīmē Greta Akcijonaite, konkursa “European Film Challenge” iniciatore no Lietuvas.

“Mēs vēlamies sniegt kino cienītājiem unikālu iespēju, un vienlaikus veicināt Eiropas kino atpazīstamību.”

Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem līdz 2021. gada 17. maijam legālās platformās jānoskatās desmit Eiropas filmas un katru reizi pēc noskatīšanās filma jāreģistrē "European Film Challenge" vietnē, ievietojot attēlu, kas parāda, kur un kā viņi filmu noskatījušies – kinoteātrī, festivālā, TV vai tiešsaistē.

Par katru konkursam reģistrēto filmu un platformu tiks piešķirti punkti, un dalībnieks ar augstāko punktu skaitu balvā iegūs apmaksātu braucienu uz Kannu kinofestivālu, kas norisināsies šī gada 6.-17. jūlijā. Gadījumā, ja Kannas pieņems lēmumu norisināties tikai tiešsaistē vai uzvarētājam nebūs iespējams nokļūt festivāla norises vietā pandēmijas ierobežojumu dēļ, uzvarētājs saņems līdzvērtīgu konkursa apbalvojumu, norādīja organizatori.

Šonedēļ skatītājiem būs iespēja iegūt pirmos papildpunktus par sieviešu režisoru filmām un Fransuā Trifo filmu izlasi. No pirmdienas, 15. marta, papildpunktus varēs saņemt, reģistrējot kādu no Vides filmu studijas filmu izlases “Kino Bize” Mājas kino platformā. Informācija par konkursa norisi pieejama konkursa mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti