Rīta Panorāma

Intervija ar Ingunu Sudrabu Saeimas deputāti (NSL)

Rīta Panorāma

Intervija ar Māri Kučinski Ministru prezidents (ZZS)

Intervija ar Lieni Treimani un Sonoru Broku

Ar īpašām programmām un filmu pirmizrādēm turpinās Rīgas Starptautiskais kinofestivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar pilnu sparu turpinās Rīgas Starptautiskais kinofestivāls, un otrdien tā ietvaros gaidāmas īpašas pirmizrādes. Turpmākajās deviņās festivāla dienās tiks atklātas vēl vairākas īpašas filmu programmas.

Kā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” pastāstīja festivāla radošā direktore Sonora Broka, festivāls noris ļoti patīkamā, intensīvā formā, un šogad vērojams skatītāju pieplūdums.

Savukārt festivāla direktore Liene Treimane akcentēja veiksmīgi “Kid’s Weekend”, kas sagādāja patiesu prieku. Trešdien sākas festivāla konkursa programma – tas ir starptautiskais konkurss, kuru vērtēs starptautiski kinoprofesionāļi no Toronto kinofestivāla, no Čehijas kinocentra; balvas tiks piešķirtas trīs kategorijās – pilnmetrāžas, īsmetrāžas un mūzikas video.

Savukārt ceturtdien sākas retrospektīva “Popkorna Venēra”, kas veltīta sievietēm režisorēm. Piektdien – starts programmai “Berlināle Rīga”, kas ietver jaunāko vācu kino programmu, un arī programmai “Beast”, kas veltīta Slovēnijas kino – latviešu kinoskatītājam tā ir neiepazīta teritorija, norādīja festivāla organizatores.

Otrdienas vakarā pirmizrāde gaidāma Vitālija Manska filmai “Putina liecinieki”, kura Karlovi Vari festivālā ieguva balvu kā labākā dokumentālā filma. Filma vēsta par to, kā veidojusies Putina un varas elites situācija Kremlī. Tajā iekļauti kadri no 1999./2000.gada, un, kā pastāstīja Sonora Broka, tā ir ļoti intīma atmosfēra, sarunas divatā, kad Putins vēl bija ierindas pilsonis. “Pārmontētais materiāls, kurš savulaik tika izmantots dokumentālajai filmai par jauno prezidentu, ir ar citu tonalitāti, un mēs esam liecinieki milzīgai laikmetu maiņai,” teica Broka.

“Putina liecinieku” seanss Rīgas festivālā ir izpārdots. Taču “Artdocfest” rīkotāji savā interneta platformā to plāno izrādīt īpašā tiešsaistes servisā 12.decembrī.

Otrdienas vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” gaidāma arī pirmizrāde režisora Kaspara Gobas veidotajai filmai “Inga dzird.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti