Ar filmu «Modris» atklāta kino straumēšanas platforma ASV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar režisora Jura Kursieša filmu “Modris” atklāta Ņujorkā bāzēta kino žurnāla “Filmatique” straumēšanas platforma, informē Nacionālais kino centrs (NKC).

Šī vietne specializējas art-house kino un festivālos izrādītu filmu demonstrēšanā. Līdz ar “Modri” pirmajos trīs mēnešos varēs noskatīties arī Kannās izrādīto kanādiešu režisora Ksavjēra Dolana trešo filmu „Joprojām Lorenss” (Laurence Anyway) (2012), Kannu Zelta Palmas zara laureātes, meksikāņu režisores Amatas Eskalantes filmu - kopā septiņus jaunu un daudzsološu pasaules režisoru darbus.

Zīmīgi, ka pirmo nedēļu „Modris” būs vienīgā filma, ko kino gardēžiem piedāvās Filmatique, uzsver NKC.

Vēlāk vietnes lietotājiem katru nedēļu tiks piedāvāta jauna filma.

ASV skatītāji filmu „Modris” turpmākajos trīs mēnešos var noskatīties bez maksas, vēlāk vietne filmu straumēšanu piedāvās par abonentmaksu 10 dolāri mēnesī.

„Filmatique” publicēta arī intervija ar filmas “Modris” režisoru Juri Kursieti, kurā viņš atklāj, kā pēc patiesiem notikumiem tapa filmas scenārijs, stāsta par atsauci uz Martina Skorsēzes debijas filmu „Who’s That Knocking at My Door” (1967) un par darbu pie savas otrās pilnmetrāžas filmas „Oļegs”, kuras filmēšana sāksies nākamgad.

"Lielisks apliecinājums faktam, ka labas filmas dzīve nebeidzas pat ne divus gadus pēc pirmizrādes! Protams, tad, ja ar to strādā prasmīgi producenti!" uzsver NKC.

Filma „Modris” vēsta par pusaudzi, kuru par sīku zādzību māte nodod policijai. Sākotnējais pāraudzināšanas mēģinājums Modrim nenāk par labu, un tiesa ar tās noteikumiem viņam nedod atlaides. Kamēr pasliktinās attiecības arī ar apkārtējiem draugiem un draudzeni Lindu, Modris nolemj uzmeklēt savu nezināmo tēvu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Jau ziņots, ka filma Modris saņēmusi Nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps balvu kā labākā debija, nominēta Grieķijas nacionālajai kino balvai un ieguvusi vēl vairākas balvas starptautiskos festivālos. 2015.gadā Jura Kursieša filmu Modris ekspertu komisija izvirzīja kā Latvijas pieteikumu ASV Kinoakadēmijas sacensībā par Oskara balvu kategorijā Labākā ārzemju filma. Šos sasniegumus filmas reklāmas materiālos piemin arī vietne "Filmatique".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti