Kultūras ziņas

Radoši atzīmē izdevniecības "Liels un mazs" desmitgadi

Kultūras ziņas

Pasniegtas Eiropas Kinoakadēmijas balvas

Rīgā svin Eiropas kino svētkus

Ar Eiropas kino elites svinībām noslēdzas «Rīga 2014» programma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svarīgais Eiropas kinodzīves notikums - Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonija 13.decembrī Latvijas Nacionālajā operā - pielika spožu punktu Rīgas, kā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumu programmai. Dace Andžāne svinībās pēc ceremonijas uzklausīja pirmos iespaidus par balvu sadalījumu un pašu notikumu.

Pēc Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijas Latvijas Nacionālajā operā balvas saņēmēji priekus svinēt devās uz Rīgas Latviešu biedrības namu.

Poļu režisoram Pāvelam Pavļikovskim ceremonija atnesa piecas Eiropas Kinoakadēmijas balvas, tāpēc viņš bija pieckārt priecīgs: "Sajūta ir ļoti laba. Negaidīti, skaisti, brīnišķīgi. Es esmu ļoti laimīgs."

Svinīgo ceremoniju un tai sekojoši saviesīgo pasākumu apmeklēja arī "Lielā Kristapa" laureāts, režisors Viesturs Kairišs.

"Mēs visi kā "Mērnieku laikos" saposāmies un aizgājām piedalīties šajā jaukajā procesā. Sajūtas kā jebkurā tādā ceremonijā. Pati ceremonija ir vienmēr garlaicīga, tas ir normāli. Man patika tas jaukais vācietis - komiķis, kurš visu vadīja. Ja viņa tur nebūtu, tad es nezinu, kā viss tur turētos kopā," sprieda Viesturs Kairišs.

"Man kopumā patīk tas, ka Latvijā šāds notikums vispār ir. Es nedomāju, ka latviešu kino būtu daudz zemāks vai daudz citādāks, ka nebūtu pielīdzināms," pauda "Lielā Kristapa" laureāts, režisors Pēteris Krilovs.

Jautāts, vai šāds Eiropas kino notikums var veicināt kino procesu Latvijā, par ko tik daudz šajās dienās ir runāts, Viesturs Kairišs uzsvēra: "Ar kino lietu Latvijā viss ir vislabākajā kārtībā, tikai nav finansējuma. Es nezinu, cik politiķu bija šajā ceremonijā un cik viņi to saprata, bet ar šo mazo budžetu... Apskatieties - visas jaunākās filmas piedalās festivālos. Ar kino es neredzu nekādu problēmu."

Latviešu kinematogrāfisti un citu radošo profesiju pārstāvji Eiropas kino ballē jutās visbrīvāk, jo šoreiz viņus nenospieda ne saņemtās balvas svarīgums, ne rūgtums par negūto atzinību, visi varēja pozitīvā gaisotnē baudīt satikšanos ar kolēģiem. Lielākā daļa pasākumā sastapto atzina, ka latviešu filmas ir pietiekami spēcīgas, lai turpmākajos gados arī tiktu nominētas Eiropas Kinoakadēmijas balvai un to arī saņemtu.

Kā jau esam vēstījuši, Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanā triumfēja Polijas un Dānijas kopražojuma filma "Ida". Labāko Eiropas filmu bez maksas var noskatīties 16. un 17.decembrī plkst. 18.30 kinoteātrī "Splendid Palace" Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti