Rīta Panorāma

Ņujorkā mediķiem obligāti jāvakcinējas vai jāveic Covid-19 tests

Rīta Panorāma

ĶTR uzbūvēts pasaulē ātrākais vilciens

Eksperimentālā kino festivāls "Process" notiks jau ceturto reizi

Apstādināt laiku kinolentē. Notiks eksperimentālā kino festivāla «Process» ievadpasākums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Augusta otrajā pusē Rīgā jau ceturto gadu norisināsies eksperimentālā kino festivāls ar nosaukumu “Process”. Tajā rādītie darbi pārstāv vai ietekmējušies no dažādām alternatīvā, personiskā un avangarda kino strāvām un ir veidoti, izmantojot un bieži vien eksperimentējot ar analogo kinolenti. Tāpat kā iepriekšējos gadus, festivāla programmā būs skatāmi plaša spektra ārvalstu mākslinieku radīti darbi, kā arī dažādu laiku Latvijas autoru filmas. 24. jūlijā no 20.00 "Nurmes" alus darītavā notiks festivāla ievadpasākums.

Gaidāmajā iesildošajā pasākumā jūlija beigās būs skatāmi šogad notikušās “Baltic Analog Lab” kino skolas dalībnieku aizvadītajā ziemā radītie darbi.

Laboratorijas dalībniece Mersedese Margoite skaidro: “Mēs katrs varējām izpausties analogi, pilnīgi bez jebkādām robežām un izveidot mūsu īsfilmiņas. Tā būs mana pirmā īsfilmiņa, tā ir par meditāciju un sevis izzināšanu, jo tieši ziema lock down laikā bija ļoti smaga un drūma, un tāds ir mans projekts un mana filma, ko es rādīšu.”

Arī Filips Šmits piedalījās kino darbnīcās, viņš uzsver, ka ir ļoti interesanti piedzīvot kaut ko jaunu, iziet no ikdienas rutīnas un tādu iespēju paver eksperimentālā kino radīšana:

“Vienkārši eksperimentē un ļaujies tam procesam, kas ir arī definīcija visam šim festivālam un notikumam.

Viss ir par to procesu, nevis gala iznākumu, jo gala iznākums var būt ļoti dažāds, viss var aiziet greizi, slikti, bet visa tā pieredze… Katru reizi, kad tu filmē un darbojies, sāc arvien radīt jaunas lietas un caur to eksperimentu rodas ļoti interesants un dažreiz tiešām ļoti pārsteidzošs materiāls.”

Savu veidoto filmu festivāla ievadpasākumā izrādīs arī Ieva Aleksa. Viņa stāsta, ka tas, ka filmiņā iespējams uzņemt vien 3 minūtes, palīdz vairāk novērtēt mirkli, kurā dzīvojam. Viņasprāt, cilvēki atgriežas pie analogajām tehnoloģijām, jo tiem interesē mazliet apstādināt laiku.

Festivāla ievadpasākumā vēl paredzēta Ievas Balodes un Maksima Šenteļeva performance, kā arī vakara noslēguma koncerts. Savukārt festivālā, kas norisināsies no 18. līdz 22. augustam paredzēta plašāka programma.

Festivāla “Process” direktore Ieva Balode atklāj: “[Festivālā] būs iespējams redzēt filmas uz oriģinālā formāta, uz kino projektora, kā arī, protams, būs digitālas projekcijas. Tāds īpašākais pasākums būs paplašinātā kino performance, kas ir viens vakars 21. augustā, kurā uzstāsies 3 autori, 3 darbi ar performancēm, ar analogiem kino projektoriem, mijiedarbībā ar skaņu, telpu un laiku.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti