Animācijas filmas «Zelta zirgs» pirmizrāde notiks Gaismas pilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

27.augustā Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunajā ēkā Gaismas pilī notiks pilnmetrāžas ģimenes animācijas filmas-pasakas "Zelta zirgs" nacionālā pirmizrāde. No 29.augusta filma apceļos Latvijas kinoteātrus.

Kā stāsta filmas režisors Reinis Kalnaellis, filmas pirmie zīmējumi tapuši pirms desmit gadiem, tie aizņem desmit lielus skapjus, filmas veidošanā piedalījušies mākslinieki no vairākām Eiropas valstīm.

"Milzīgais animācijas filmas-pasakas tapšanas process ir noslēdzies, un tas sakrīt ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas, mūsu "Stikla kalna", atklāšanas laiku. Filmas nacionālā pirmizrāde notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, un no augusta beigām filma būs skatāma kinoteātros visā Latvijā," norāda Reinis Kalnaellis.

Kā jau vēstījām, animācijas filmas sižeta pamatā ir Raiņa pirms vairāk nekā 100 gadiem sarakstītā luga "Zelta zirgs". Tās motīvi - cīņa starp labo un ļauno, drosmes, neatlaidības un mīlestības spēks - ir universāli, tie ir sastopami daudzu tautu pasakās, tāpēc arī tiem, kas Raiņa lugu nav lasījuši, filma būs ne mazāk aizraujoša un saprotama.

Lomas jaunajā animācijas filmā ierunājuši Edgars Kaufelds, Zane Dombrovska, Laima Vaikule, Uldis Dumpis, Ģirts Jakovļevs, Artis Robežnieks, Edgars Lipors, Jānis Kirmuška, Jānis Jarāns, Pēteris Šogolovs, Dainis Porgants un citi.

"Zelta zirgs" ir Latvijas, Lietuvas, Dānijas un Luksemburgas kopprodukcijas filma. Pateicoties ārvalstu kopproducentu līdzdalībai filmas tapšanā, "Zelta zirgs" tiks izrādīts visās koprodukcijas valstīs - tai būs plaša auditorija un stāstu par Antiņu uzzinās arī ārpus Latvijas.

Filmas starptutiskā pirmizrāde ir paredzēta 2015.gada februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti