Animācijas brigādes filma «Meža sargi» ieguvusi balvu Japānā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Filmu studijas "Animācijas brigāde" režisora Māra Brinkmaņa leļļu animācijas īsfilma "Meža sargi" (2014.) ir saņēmusi balvu Japānā filmu festivālā "New Chitose Airport Int'l Animation 2016" nominācijā "Bērnu filmas balva", lsm.lv pavēstīja producents Māris Putniņš.

Filma stāsta par Mežsargu, kurš atrod kaudzi atkritumu, izmestu mežā. Arī viņa mājdzīvnieki - suns, kaķis un pele – ir par to nepatīkami pārsteigti. Nākamajā reizē Mežsargam izdodas pieķert nejauko pilsētnieku meža piemēslošanas brīdī. Tomēr neko nevar darīt, jo Mežsargs ir vecs vīrs un viņa bise ir pielādēta tikai ar korķi.

Ļaundaris tikai pasmejas un turpina savas nelāgās izdarības. Mājas zvēriem nākas apvienoties ar meža zvēriem, lai palīdzētu Medniekam un attīrītu mežu. Viņi to dara tik asprātīgi, ka ne tikai mežs kļūst tīrs, bet arī nelāgais pilsētnieks nonāk cietumā.

Filmas mākslinieks ir Māris Putniņš, mūzikas autors Aigars Grāvers. Filma jau tikusi izrādīta vairākos Latvijas kinoteātros un izpelnījusies bērnu un viņu vecāku atzinību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti