Anesī animācijas filmu festivālā piedalās Jansona īsfilma, būs Latvijas stends filmu tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Anesī Starptautiskā animācijas filmu festivāla konkursa skatē iekļauta Edmunda Jansona īsfilma "Roņu sala", Latvijai būs arī savs stends festivāla filmu tirgū, aģentūrai BNS pavēstīja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Francijas pilsētā Anesī notiekošais animācijas filmu festivāls ir gada nozīmīgākais animācijas pasaules notikums. Festivāls sākas pirmdien.

Jansona sešas minūtes garā īsfilma "Roņu sala" tapusi studijā "Atom Art", tās producente ir Sabīne Andersone. Tā ir melnbalta zīmētā animācija par kāda fotogrāfa un viņa kameras ekstrēmajiem piedzīvojumiem roņu mednieku apdzīvotā sniega klajumā; filma radoši izmanto animācijas izteiksmes līdzekļus un ļauj pārkāpt robežas, kuras diktē priekšmetu pasaules loģika.

Anesī Starptautiskā animācijas filmu festivāla konkursa skati šogad veido 52 īsfilmas, kas atlasītas no 2600 pieteiktajiem darbiem. Festivālu ik gadus apmeklē vairāk nekā 7000 kinoindustrijas profesionāļu no visas pasaules, jo nozīmīga pasākuma sastāvdaļa ir MIFA – filmu tirgus, kas sāksies 17.jūnijā un šogad svin pastāvēšanas 30.gadadienu.

Šogad filmu tirgū pārstāvētas 73 pasaules valstis; Latvijas stends tapis ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu, līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Senda dizainu veidojis mākslinieks un animācijas filmu režisors Egils Mednis, noformējumam izmantojot motīvus no Jansona filmas "Roņu sala", taču stendā pārstāvēta visa Latvijas animācija – Nacionālais Kino centrs sagatavojis informāciju par astoņām filmu studijām. Uz Franciju dodas arī vairāki animācijas režisori un producenti no Latvijas, savs stends Anesī filmu tirgū jau tradicionāli ir studijai "Rija".

Anesī starptautiskais animācijas filmu festivāls noslēdzas 20.jūnijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti