Kultūras ziņas

"Baltica 2015" uzņem apgriezienus

Kultūras ziņas

"Philips" orķestris Rīgā

Bolderājas un Daugavgrīvas vide fotoprojektā

Andreja Strokina «Cilvēki kāpās» - sirreālā Bolderāja un vienkāršie cilvēki neparastā fokusā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceļojums ar fotokameru vairāku gadu garumā uz Bolderāju un Daugavgrīvu, pētot robežu starp pilsētvidi un dabu un fiksējot nejauši sastaptos cilvēkus, to visu fotogrāfs un grafiķis Andrejs Strokins apkopojis izstādē "Cilvēki kāpās", kas 16.jūlija vakarā atklāta Latvijas Fotogrāfijas muzejā.

Maziņš viļņu šķēlējs simboliski ir foto mākslinieka Andreja Strokina izstādes "Cilvēki kāpās" centrs Latvijas Fotogrāfijas muzejā, kur Bolderājas un Daugavgrīvas pilsētvides, dabas un cilvēku fotogrāfijas papildina arī autora veidotās instalācijas.

"Tas ir mans vērojums. Četri gadi pavadīti Bolderājas un Daugavgrīvas apaimē, tas laiks aizvadīts aģentūrās, presē, tas atvēra acis uz fotogrāfiju. Pirms tam likās - tīra, objektīva [realitāte], tagad nemēģinu postulēt, ka tā ir objektīvā realitāte, tā nav. Pieredzi nevar ietvert dažās fotogrāfijās. Esmu mēģinājis fokusēties uz tām lietām, kas mani interesē, uz parastajiem cilvēkiem, viņu ikdienu, parādīt to ne tik parastu, sakoncentrēt no cita rakursa," stāsta Andrejs Strokins.

Par izvēlēto vietu - Bolderāju un Daugavgrīvu - fotogrāfs saka: "Gribēju intīmāku vidi, mistisku, Bolderāja šķiet sirreāla, apvīta leģendām. Te skatāmas dokumentālās fotogrāfijas un manas interpretācijas par redzēto."

Andrejs Strokins Latvijas Mākslas akadēmijā beidzis grafikas nodaļu, ilgu laiku strādājis arī ziņu aģentūrās kā fotogrāfs, bet tad sapratis, ka vēlas vairāk radīt savus projektus. Kā vēstīts, iespēju sarīkot izstādi viņš saņēmis kā balvu, uzvarot "Kauņas Photo Star 2013" portfolio skatē. Noskaņu tumšajā telpā papildina arī video.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti