Kultūras ziņas

Pūtēju orķestris "Rīga" atklāj sezonu

Kultūras ziņas

Izrāde par mākslu "...lai gadījums kļūtu par notikumu..."

Andra Gaujas jaunā filma

Andra Gaujas «Izlaiduma gads» tuvojas finišam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pasaulē atzinību guvušās dokumentālās filmas „Ģimenes lietas” režisors Andris Gauja tuvojas savas pirmās spēlfilmas pabeigšanai.

Pirms vairāk nekā diviem gadiem aizsākts kā dokumentāla filma – portrets par kādu vidusskolu, projekts „Izlaiduma gads” izvērtās spēlfilmā par Ingas Alsiņas atveidoto skolotāju Zani un viņas attiecībām ar audzināmo klasi.

Filma ir par jauna cilvēka ideāliem un reālo dzīvi, par mēģinājumiem savus ideālus īstenot reālajā dzīvē, kas ne vienmēr ir iespējams,” stāsta Andris Gauja. „Tas tāds iekšējs konflikts, kas pilnīgi noteikti kaut kādā mērā attiecas uz jebkuru cilvēku."

Lai arī vēl nepieciešams „glancējums” – skaņas, attēla un krāsu pēcapstrāde, kā mēdz teikt, suns ir pārkāpts - filma samontēta! Ja viss veiksies kā iecerēts, projekts, kuram valsts finansējums pirms diviem gadiem tika atteikts, varētu būt ieraugāms uz ekrāniem jau ap gadu miju.

Režisors teic – šī ir uz entuziasma balstīta filma – gan ziedotāju un sponsoru, arī neliels Kultūrkapitāla fonda finansiāls atbalsts, gan brīvprātīgo iesaistīšanās masu skatos un brigādes darbā:

Daudziem cilvēkiem tā vienkārši bija dzirkstele. Mums neiedeva naudu, bet tas projekts mums patīk. Nē, mēs iesaistāmies!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti