Dienas ziņas

""2x2"" nometnē smeļas latvietību

Dienas ziņas

Biškopības daudzveidība

Āraišos uzņem filmu "Nekas mūs neapturēs"

Andra Gaujas filmu «Nekas mūs neapturēs» uzņem Āraišos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pie Āraišu vējdzirnavām notiek režisora un producenta Andra Gaujas spēlfilmas “Nekas mūs neapturēs” filmēšanas noslēdzošais posms. Filmas pirmais uzņemšanas periods pērn rudenī aizvadīts Rīgā, kad filmēšana notika piecstāvīgā vējdzirnavu dekorācijā.

Šoreiz iets tālāk un filmēšanas vajadzībām uzbūvēta pilnībā funkcionējoša māja, kas 1.augustā, noslēdzoties filmas uzņemšanas darbiem, tiks nojaukta. Spēlfilmā “Nekas mūs neapturēs” galvenajā lomā ir harismātiskais mūzikas producents Ralfs, viņu atveido aktieris Andris Keišs, kurš teic, ka pat šī māja savā veidā netīši iemieso filmas galveno tematu – lepnību. Lielie stikla logi, daudzās kāpnes, kas ved no vienas terases uz otru, bet pašas terases bez margām, taču filmā šajā mājā dzīvo ģimene ar bērnu. Vīrs, sieva, kuru filmā atveido Kristīne Nevarauska, meita, kuras lomā iejūtas Dārta Stepanova, un vīra jaunā mīlestība Emma, kuru filmā atveido Elza Gauja.

“Viens cilvēks ir bērns, kura faktiski nav vēl sabojājusies, kura ir tāda visgodīgākā no mums, bet mēs, mana dzīvesbiedre un mana aizraušanās, ir ļoti lepnīgi cilvēki, nevis lepni, bet lepnīgi,” neslēpj Keišs.

Savukārt pats režisors par filmu saka šādi: “Tas individuālais lepnums jeb lepnība, kas mūs padara it kā svarīgākus par citiem, kā mums reizēm šķiet, un kas mūs sasaldē, neļauj vienkārši vienam otram pietuvoties un veidot sirsnīgas attiecības, kuras mēs tik ļoti vēlamies.”

Filmēšana galvenokārt tie organizēta saulrieta laikā un rītausmā, kas filmēšanas komandai nozīmē naktsmieru dienas laikā, bet aktīvais filmēšanas darbs sākas pašā vakarā.

“Es esmu pārdesmit filmās vismaz piedalījies, un šī ir pirmā reize, kad man ir devītā naktsmaiņa pēc kārtas,” stāsta Keišs. “Un tad tu skaties uz to dienu no gaismas viedokļa un tu saproti, ka nu… kas interesants šādā gaismā, ja tu visu laiku filmē to mirkli, kad saule riet vai saule lec. Kas it īpaši šeit, pie Āraišu dzirnavām, kas ir augstākais punkts, ļoti skaisti.”

Režisors Andris Gauja norāda, ka sākotnēji ideja uzbūvēt mājas maketu šķita grūti īstenojama, bet darba procesā viņš kopā ar filmas mākslinieku Jurģi Krāsonu pārliecinājies par to, ka ir daudzi pašmāju uzņēmēji un mākslinieki, kas gatavi palīdzēt ar būvmateriāliem un izvietot savus darbus šeit.  Māja uzbūvēta divu nedēļu laikā, un tās pamatā ir koka konstrukcijas, savukārt, piemēram, betona bloki patiesībā ir nokrāsots putuplasts.

“Parasti tiek piemeklētas lokācijas reālajā dzīvē, mums tādās situācijās vienmēr ir jāpielāgojas un jāsamierinās ar to, ka aiz tā viena loga, piemēram, ir ferma, kurai tur nevajadzētu būt, bet aiz tā cita loga ir veikals vai kazino, un tamlīdzīgi. Šeit mums viss simtprocentīgi kalpo kadram,” pagaidu būvi raksturo Gauja.

Pagaidu māja tiks demontēta augusta sākumā, kad noslēgsies filmas uzņemšana. Andra Gaujas spēlfilma “Nekas mūs neapturēs” uz kinoekrāniem nonāks nākamā gada sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti