Andra Gaujas filmas «Izlaiduma gads» Latvijas pirmizrāde notiks 9.oktobrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Režisora Andra Gaujas spēlfilma "Izlaiduma gads" pirmizrāde Latvijā notiks 9.oktobrī, filma Latvijas kinoteātros būs skatāma no 10.oktobra.

12.augustā filmas veidotāji prezentē oficiālo filmas treileri.

Kā jau vēstījām, Andra Gaujas "Izlaiduma gads" pasaules pirmizrādi piedzīvos jau 27.augustā Monreālas Pasaules filmu festivālā, kas ir viens no prestižākajiem kinofestivāliem pasaulē. Latvijas filma ir iekļauta debijas filmu konkursa skatē, kur no visas pasaules izraudzītas 18 filmas.

Filmā galveno lomu atveido Inga Alsiņa-Lasmane, un tajā līdzās profesionāliem aktieriem piedalās daudzi jaunieši bez iepriekšējas pieredzes kino.

Filma ir stāsts par jaunu skolotāju, kas, cenzdamās nodibināt draudzību ar savu audzināmo klasi, iekļūst sarežģītu personisku attiecību mezglā.

Režisors Andris Gauja un operators Aleksandrs Grebņevs, filmējot "Izlaiduma gadu", ir izmantojuši savu dokumentālistu pieredzi, liekot aktieriem daudz improvizēt un filmēties negaidītās situācijās.

Gauja un Grebņevs guvuši starptautisku ievērību ar iepriekšējo kopdarbu - dokumentālo filmu "Ģimenes lietas", kas tika apbalvota ASV lielākajā dokumentālo filmu festivālā Silverdocs, kā arī piedalījās vairāk nekā 25 starptautiskos kinofestivālos visā pasaulē.

Filma "Izlaiduma gads" ir Latvijas un Krievijas koppražojums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti