Rīta Panorāma

Intervija ar konkursa Supernova uzvarētāju Aminatu Savadago

Rīta Panorāma

Ar ko jārēķinās ņemot kredītu?

Intervija ar Aiku Karapetjanu un Antu Aizupi

Aiks Karapetjans: Kino uzplaukums Latvijā ir īslaicīga tendence

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kino uzplaukums ir īslaicīga tendence, kas drīz beigsies, - Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" saka režisors Aiks Karapetjans.

"Tas, ka mums parādījās trīs filmas gadā, nenozīmē, ka arī nākamgad mums būs trīs vai četras," skaidro režisors. "Tā ir īslaicīga tendence, kas drīz beigsies. Tā kā nevajag priecāties. Mums nav tirgus, mums nav cilvēku, mums nav industrijas. Trīs cilvēki, kas taisa filmas, - par ko mēs runājam."

Kā iepriekš jau vēstīts, Latvijas kinoteātros no 20.februāra skatāma Aika Karapetjana jaunā filma "M.O.Ž."   

"Rīta Panorāmā" režisors atzīst, ka filmas garajā procesā izmainījies arī pats un mainījusies filma, taču radikālas izmaiņas tomēr nenotika, jo "bija skaidrs, par ko ir un kāpēc ir. Jautājums bija, kā to izdarīt." 

„Godīgi sakot, es nemaz negribēju to filmu Latvijā rādīt, jo mums cilvēku, kas kaut ko saprot no žanra kino, ir diezgan maz,” skaidro režisors, uzsverot, ka filma „M.O.Ž.” nav vis filma par kaut ko, bet gan ir filma par žanru – šausmu filma par šausmu filmu.

„Šo filmu var novērtēt cilvēki, kuri saprot kaut ko tajā žanrā un kuri gaida kaut ko svaigu un interesantu,” turpina režisors. Karapetjans norāda, ka, ja filmā nebūtu nekā interesanta, to neņemtu izrādīšanai festivālos.

Jau vēstīts, ka filma „M.O.Ž.” pērn jūlijā izrādīta Monreālas Starptautiskajā fantāzijas filmu festivālā un izpelnījusies ārvalstu mediju uzmanību un pozitīvas atsauksmes. Tāpat filma piedalījusies Londonas filmu festivālā, „Festival de Cine de Terror de Molins de Rei” Spānijā, Tallinas „Black Nights Film Festival” un „Les Arcs International Film Festival” Francijā.

Savukārt aktrise Anta Aizupe piebilst, ka visu laiku gaidījusi gala rezultātu, un brīdī, kad beigusi gaidīt, tad arī filma tapusi. Aktrise atzīst, ka piekristu vēlreiz piedalīties šādā projektā.

Filmā lomas atveido Maksims Lazarevs, Anta Aizupe un Āris Rozentāls. Filmas scenārija autors ir pats režisors Aiks Karapetjans, operatori - Jānis Eglītis, Jurģis Kmins, mākslinieki - Māris Zommers, Jānis Kārkliņš, kostīmu mākslinieces - Katrīna Liepa, Līga Šulce, grima māksliniece Maija Gundare, skaņu režisori - Ernests Ansons, Verners Biters, producents Roberts Vinovskis. Filma tapusi studijā „Lokomotīve”. "M.O.Ž." tapšanā ieguldīts tikai privāts finansējums, bez valsts atbalsta, - iepriekš norādīja filmas veidotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti