Aika Karapetjana šausmu filmu «M.O.Ž.» izrādīs Kannu filmu tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šī gada Kannu filmu tirgū tiks izrādīta viena Latvijas filma - režisora Aika Karapetjana jaunā šausmu filma "M.O.Ž.".

Filmas producents Roberts Vinovskis no studijas "Lokomotīve" filmas starptautiskās izplatīšanas tiesības ir pārdevis kompānijai "Wide", kas filmu pārstāvēs arī Kannās.

"Jau tas, ka "Wide" ir nopirkuši filmas izplatīšanas tiesības, apliecina filmas potenciālu starptautiskajā tirgū un festivālos. "Wide" ir ietekmīga starptautiska kompānija un slēdz līgumus tikai tad, ja zina, ka varēs filmu pārdot un ieguldītos līdzekļus atgūt. Savukārt jebkuram vietējam producentam sadarbība ar starptautisko izplatītāju ir vienīgā iespēja nodrošināt filmas nonākšanu uz ekrāniem ārpus Baltijas," stāsta Vinovskis.

"Wide" ir viena no pasaules vadošajām neatkarīgajām filmu izplatīšanas kompānijām, 20 gadu laikā kompānija pārstāvējusi vairāk nekā 400 spēlfilmas un 300 dokumentālās filmas. Studija "Lokomotīve" veiksmīgi sadarbojusies ar "Wide" arī iepriekš, izplatot Latvijas un Lietuvas kopražojuma filmu "Spēlmanis" (režisors Ignas Joninas) un Aika Karapetjana pirmo spēlfilmu "Cilvēki tur" - "Wide" nodrošināja izrādīšanu Vācijas, Francijas un Itālijas kinoteātros, kā arī filmas izrādīšanas tiesības tika pārdotas vairāku valstu televīzijām Eiropā, Tuvajos Austrumos un pat Ziemeļāfrikā.

Karapetjana jaunā filma "M.O.Ž." ir pirmā šausmu filma Latvijā pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma - kopš 1992.gadā uzņemtās Vasilija Masa šausmu filmas "Zirneklis". "M.O.Ž." tapšanā ieguldīts tikai privāts finansējums, bez valsts atbalsta. Uz kinoekrāniem Latvijā filma nonāks šī gada beigās.

Kā vēstīts, šogad Kannu filmu tirgū piedalīsies vairākas Latvijas filmu studijas un producenti. Kannu filmu tirgus  norisinās līdzās 67.Starptautiskajam Kannu kinofestivālam. Kannu filmu tirgus ir gada svarīgākais notikums visiem, kas strādā kino.  Šo pasākumu apmeklē vadošie filmu industrijas pārstāvji, tai skaitā producenti, filmu pārdošanas aģenti, izplatītāji un festivālu veidotāji no visas pasaules, tā arī ir īstā vieta starptautisku sadarbības partneru meklēšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti