Aika Karapetjana šausmu filma pievērš ārvalstu mediju uzmanību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Režisora Aika Karapetjana jaunā šausmu filma "M.O.Ž.", kas pirmizrādi piedzīvoja 27.jūlijā Monreālas Starptautiskā fantāzijas filmu festivālā, izpelnījusies ārvalstu mediju uzmanību un pozitīvas atsauksmes.

""M.O.Ž." ir filma, kas nav domāta visiem. Tā noteikti nav popkorna filma. Kaut arī tā ilgst tikai 70 minūtes, tā pat mazliet ievelkas. Tomēr ir pietiekami daudz iemeslu, kāpēc vajadzētu dot šai filmai iespēju. Ja tā ir jūsu pirmā iepazīšanās ar Latvijas kino (kā tas bija man), tad šī var izrādīties vērtīga pieredze," raksta kino kritiķis un režisors Blērs Hoils.

"Filma gandrīz uzskatāma par "art house" filmu. To ikvienam spriedzes un šausmu cienītājam būtu jāredz," norāda kino blogeris Stīvs Kopjans.

"Noteikti atcerieties Aika Karapetjana vārdu. Viņa darbs ir gada iespaidīgākā dramatiskā šausmu filma. Filmā, kurā var saskatīt arī Larsa fon Trīra ietekmes, māceklis Aiks Karaptejans pārspēj skolotāju, izveidojot šausmu filmu, kas piedāvā arī sociālkritiskus elementus un akcentē sabiedrības noslāņošanos. Šī filma savā spējā transformēt ikdienas realitāti mutuļojošā, sirreālā, biedējošā telpā atgādina Deivida Linča filmu "Ceļš uz nekurieni"," raksta Monreālas fantāzijas filmu festivāla kaurators Saimons Laperjē.

Monreālas fantāzijas filmu festivāls tiek uzskatīts par nozīmīgāko žanra notikumu Ziemeļamerikā. "M.O.Ž" iekļaušanā festivāla konkursa programmā apliecina tās māksliniecisko kvalitāti.

Filma tapusi studijā "Lokomotīve" bez valsts finansiāla atbalsta. Tās pirmizrāde Latvijā plānota šī gada beigās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti