Aicina skolēnus pieteikties kinodarbnīcai «Rainis ir»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Raiņa un Aspazijas jubilejas gadā Nacionālais kino centrs rīko animācijas un filmu darbnīcas skolēniem "Rainis ir...", aicinot veidot trīs līdz piecu minūšu īsfilmas pēc Raiņa dzejas motīviem. Animācijas darbnīcās uzņems skolēnus no astoņu līdz 15 gadu vecumam, filmu darbnīcās - no 16 līdz 18 gadu vecumam.

Filmu darbnīcas vidusskolēniem vadīs režisori Juris Poškus (no 5. līdz 21.oktobrim, pirmdienās un trešdienās plkst. 16) un Dāvis Kaņepe (no 10. līdz 26.novembrim, otrdienās un ceturtdienās plkst. 16), filmēšana notiks nedēļas nogalēs pēc individuāla plāna. "Multenkulten" animācijas darbnīcu vadīs animatori Kristīna Ratniece un Ivars Šmits, nodarbības notiks no 28.oktobra līdz 1.novembrim katru dienu no plkst. 11 līdz 14. Darbnīcas norisināsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Tās pieejamas bez maksas.

Darbnīcām var pieteikties līdz 30.septembrim. Plašā informācija pieejama Nacionālā kino centra mājaslapā.

Kā norāda Nacionālā kino centra pārstāvji, dalība radošajās darbnīcās ir iespēja darboties kopā ar pieredzējušiem profesionāļiem un saprast, kā notiek filmēšanas un animācijas veidošanas process. Tā kā filmēšanai nepieciešamās tehnoloģijas ir plaši pieejamas, iegūtās zināšanas dalībnieki varēs izmantot, turpmāk darbojoties patstāvīgi. Darbnīcās dalībnieki attīstīs radošas idejas par to, kā Raini var uztvert mūsdienās, kādas pārdomas un emocijas tas raisa un kā idejas pārvērst mūsdienīgā medijā - animācijā un filmā. Animācijas darbnīcā dalībnieki apgūs "stop motion" animācijas tehniku, radīs tēlus, mācīsies, kā atainot kustību, izveidos skaņas noformējumu savām animācijas filmām. Filmu darbnīcās dalībnieki apgūs filmēšanas pamatus, attīstīs scenārijus un nofilmēs savas īsfilmas, balstoties Raiņa dzejā, kam piemīt tāda daudzpusība, ka katrs var to interpretēt atbilstoši savam pasaules redzējumam un atrast tur visu iespējamo - revolucionāras noskaņas, mīlas liriku, dziļu filozofiju vai bērnu dzejas klasiku.

Ar projektu "Rainis ir..." Nacionālais kino centrs turpina programmā "Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta" realizētā projekta "Rīgas kino" aizsāktās kinoizglītības aktivitātes bērniem un jauniešiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti