Aicina pieteikties ISSP Skolas divu gadu izglītības programmai «Attīstot fotogrāfijas valodu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Līdz 12. jūlijam atvērta pieteikšanās ISSP Skolas kursam “Attīstot fotogrāfijas valodu” – divu gadu garai neformālās izglītības programmai laikmetīgajā fotogrāfijā, ko vada Latvijā un starptautiski pazīstami fotogrāfi un mākslas eksperti, medijus informē ISSP Skolas pārstāvji.

Nodarbības sāksies 2020. gada septembrī un ir paredzētas dalībniekiem ar priekšzināšanām.

ISSP Skolas programma “Attīstot fotogrāfijas valodu” nodrošina dalībniekiem eksperimentālu, radošu un kritisku vidi, kurā attīstīt savu vizuālo valodu un individuālo pieeju fotogrāfijā. Strādājot pie mazākiem un lielākiem autorprojektiem pieredzējušu pasniedzēju vadībā, studenti attīsta izpratni par fotogrāfiju kā laikmetīgās mākslas mediju.

Programmā dalībnieki apgūst plašu zināšanu un iemaņu spektru, sākot no fotogrāfijas vēstures un dokumentālā stāsta veidošanas principiem līdz vizuālajai antropoloģijai, darbam ar pašportretu un fotogrāfijai laikmetīgajā mākslā.

Programmu noslēdz kopīga dalībnieku autorprojektu izstāde – arī šovasar Berga bazārā būs redzami šī gada absolventu darbi.

ISSP Skola darbojas kopš 2011. gada, un tajā māca Latvijā un starptautiski atpazīstami fotogrāfi Iveta Gabaliņa, Ieva Epnere, Arnis Balčus, Vika Eksta, Andrejs Strokins, Ieva Balode, kuratores Solvita Krese, Maija Rudovska un Evita Goze, mākslas zinātniece Laine Kristberga un citi.

“Strādājot ar dažādu paaudžu un profesiju pārstāvjiem atklāju, ka studentiem radošā fotogrāfija ļauj atraisīt savu kreativitāti un atklāt jaunus veidus, kā skatīties uz pasauli vai savu radošo darbību. Lai gan katru gadu demonstrēju studentiem līdzīgas analogās fotogrāfijas tehnikas, viņu interpretācija nebeidz pārsteigt arī mani,” stāsta programmā iekļautā kursa “Analogie eksperimenti” vadītāja Ieva Balode, kuru līdz 13. jūnijam iespējams satikt ISSP Galerijas performatīvajā izstādē “1:1”.

ISSP Skolas pārstāvji atzīmē, ka liela daļa studentu pēc programmas absolvēšanas turpina aktīvi darboties fotogrāfijā – vieni turpina apgūt fotogrāfiju ārzemju augstskolās, citi attīstījuši karjeru mākslas vai komerciālās fotogrāfijas jomā tepat Latvijā. Starp ISSP Skolas absolventiem ir jau atpazīstami jaunie mākslinieki – Annemarija Gulbe, Elīna Semane, Toms Harjo, Kristīne Krauze–Slucka, Ieva Raudsepa, Kārlis Bergs un citi.

Vairāk informācijas par programmu un pieteikšanos piejama ISSP Skolas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti