Aicina pieteikties īsfilmu festivālam «Starmetis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otro gadu pēc kārtas norisināsies īsfilmu festivāls "Starmetis", kura mērķis ir atklāt un atbalstīt jaunus talantus īsfilmu veidošanā, kā arī veicināt Latvijas kino attīstību.

Īsfilmu festivāla "Starmetis" scenāriju konkursam aicināti pieteikties kino entuziasti, kā arī esošie un topošie kinoprofesionāļi no Latvijas. Pieteikties var līdz 23.maijam.

Konkurss notiks vairākās kārtās. Pirmajā kārtā profesionāla žūrija trīs cilvēku sastāvā izvērtēs iesūtītos darbus un atlasīs no tiem desmit labākos. Žūrijā ir Dita Rietuma, Roberts Vinovskis un Jānis Nords. Jūnijā notiks scenāriju attīstīšanas darbnīca, kuras laikā desmit atlasīto projektu autoriem būs jāizveido gala scenārijs. Darbnīcas lielākā vērtība ir ne vien trīs īsfilmas noslēgumā, bet vēl septiņi lieliski stāsti, ar kuriem autori varēs strādāt nākotnē. Pēc scenāriju gala versiju iesniegšanas pretendenti tiks aicināti uz interviju, lai žūrijai prezentētu savu scenāriju. 19.jūnijā  tiks paziņoti trīs labākie scenāriji, kuru autoriem katram tiks segti izdevumi īsfilmas realizēšanai 3000 eiro apmērā.

Noslēguma pirmizrādei, kas notiks septembrī tirdzniecības parka "Alfa" kinoteātrī "Cinamon", var iesniegt arī jau gatavas, bet vēl nepublicētas līdz desmit minūtēm garas spēlfilmas, kas tapušas pēc 2013.gada. Darbiem konceptuāli jāatbilst devīzē ietvertajai idejai: "Dzīvē mēdz būt kā kino, tomēr, ja tā vēl nav noticis...". Kopumā tiks demonstrētas līdz desmit īsfilmas, kas cīnīsies par "Grand Prix" titulu, kā arī par iespēju iesniegt darbus vairākos starptautiska mēroga īsfilmu festivālos un personīgi doties uz Eiropas lielāko īsfilmu festivālu Klermonferānā, Francijā.

Festivāla ieskaņā sestdien, 10.maijā plkst. 10, kinoteātrī "Cinamon" notiks scenārista Laura Gundara bezmaksas lekcija par īsfilmas scenārija veidošanu.

Konkursa nolikumu ir pieejams šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti