Rīta Panorāma

Briti sola papildu smago bruņojumu Ukrainai

Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas deputātu (Progresīvie) Kasparu Briškenu

Mūžībā devusies aktrise Džina Lolobridžida

95 gadu vecumā mūžībā devusies Itālijas kino leģenda Džina Lollobridžida

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Itālijas mediji vēsta, ka 95 gadu vecumā mūžībā devusies spožā aktrise Džina Lollobridžida, kuru savulaik daudzi dēvēja par "skaistāko sievieti pasaulē".

Par aktrises nāvi pirmdien paziņoja viņas tuvinieki.

Lollobridžida ilgu laiku cīnījusies ar veselības problēmām, lai gan vēl pagājušā gada rudenī viņa kandidēja Itālijas parlamenta vēlēšanās.

Lollobridžidas aktrises karjera ilga vairāk nekā pusgadsimtu; viņa filmējusies vairāk nekā 60 filmās.

Aktrises ziedu laiki bija pagājušā gadsimta 50. un 60. gadi, kad viņa izpelnījās atzinību gan Eiropā, gan Holivudā. Līdz ar Sofiju Lorēnu un Brižitu Bardo viņa tika uzskatīta par vienu no tā laika seksa simboliem.

Džina Lollobridžida ir dzimusi 1927. gada 4. jūlijā. Plašāka sabiedrība par viņu uzzināja 1947. gadā, kad Džina ieguva trešo vietu skaistumkonkursā "Mis Itālija". Drīz vien viņa guva pirmos panākumus arī kino.

"Džinas Lollobridžidas kino karjera sākās 1946. gadā ar filmu "Melnais ērglis". Bet jau piecdesmitajos gados visā Itālijā nebija populārākas kinoaktrises par viņu. Filmas "Fanfans Tulpe" un "Parīzes Dievmātes katedrāle" droši vien ir redzējusi vai puse Latvijas iedzīvotāju," savulaik par Lollobridžidu rakstīja teātra zinātniece Margarita Zieda.

90. gadu vidū Lollobridžida bija atbraukusi arī uz Rīgu, kur piedalījās kinofestivālā "Baltijas pērle".

Pēc aktrises karjeras beigām Lollobridžida bija aizrāvusies ar tēlniecību, un festivāla "Baltijas pērle" laureātiem tika pasniegtas viņas darinātās balvas.

"Absolūti neparasts cilvēks! Mums viņu satikt bija vienkārši laime," žurnālam "Māja" stāstīja festivāla organizatore Marina Ļipčenko.

"Pēc festivāla viņa uzaicināja mūs pie sevis uz Romu – bijām aizbraukuši pie viņas gan rudenī, gan uz Ziemassvētkiem. Neiedomājami interesanta sieviete ar fantastisku atmiņu! Viņa tik daudz mums visu ko stāstīja – gan par Merilinu Monro un viņas attiecībām ar Džonu Kenediju, gan par Elizabeti Teilori. Viņa runāja bez apstājas, žēl, ka to visu neierakstījām."

Lollobridžidas privātā dzīve bijusi diezgan sarežģīta. 1949. gadā viņa apprecējās ar slovēņu ārstu Milko Škofiču; 1957. gadā piedzima viņas vienīgais dēls Andrea Milko. 1971. gadā Lollobridžidas un Škofiča laulība tika šķirta.

2006. gadā, kad aktrisei bija 79 gadi, viņa apprecējās ar kādu spāņu uzņēmēju, kurš bija 34 gadus jaunāks par viņu.

Laulība vēlāk tika šķirta, bet Lollobridžida vēl tiesājās ar bijušo vīru, uzskatot, ka viņš ar negodīgiem paņēmieniem centies tikt pie viņas īpašuma.

2021. gadā tiesā vērsās aktrises vienīgais dēls, kurš centās panākt viņas atzīšanu par rīcībnespējīgu, jo raizējās, ka gados jaunais Lollobridžidas asistents Andrea Pjacolla izsaimnieko viņas mantu.

"Man ir tiesības dzīvot un nomirt mierā," pagājušā gada rudenī TV intervijā teica Lollobridžida, kas bija apbēdināta par dēla un mazdēla rīcību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti