70.Venēcijas kinofestivālu atklās 3D grāvējs «Gravitācija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

70. Starptautiskā Venēcijas filmu festivāla rīkotāji paziņojuši, ka jubilejas festivāls 28.augustā tiks atklāts ar meksikāņu režisora Alfonso Kuarona 3D trillera „Gravitācija” (Gravity) pasaules pirmizrādi.

Zinātniski fantastiskais trilleris „Gravitācija” ar Sandru Buloku un Džordžu Klūniju galvenajās lomās kļūs par pirmo 3D filmu, kas atklāj šo vienu no nozīmīgākajiem kinofestivāliem pasaulē. Iepriekšējā zinātniski fantastiskā filma, kurai dāvāts festivāla atklājējas gods, bija Klinta Īstvuda „Kosmiskie kovboji” 57.Venēcijas festivālā 2000.gadā.

Venēcijas festivālā Kuarona vārds jau pazīstams kopš viņš saņēma balvu par filmas „Un tavu māti arī” scenāriju 2001.gadā. Savukārt 2006.gadā par darbu Kuarona filmā „Cilvēka bērns” pie balvas Venēcijā tika operators Emanuels Ļubeckis, kurš ir arī „Gravitācijas” operators. Venēcijas festivāla paziņojumā par "Gravitāciju" kā festivāla atklāšanas filmu teikts, ka Kuarons ir viens no panākumiem bagātākajiem savas paaudzes režisoriem.

70.Venēcijas filmu festivāla konkursa programmas dalībnieki kļūs zināmi 25.jūlijā. Konkursa žūrijas vadītājs šogad būs itāliešu kino klasiķis režisors Bernardo Bertoluči.

„Gravitācijas” izrādīšana kinoteātros sāksies oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti