7 ievērojami dokumentālisti veidos filmu «Force Majeure. Rīga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gatavojot Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu, šobrīd norisinās aktīvs darbs pie dokumentālās filmas „Force Majeure. Rīga”, kuru veidos septiņu Eiropas mūsdienu dokumentālistu kinostāsti.

Kinostāsti taps ciešā sadarbībā ar Latvijas sociālantropologiem par Rīgas apkaimēm un iedzīvotāju stāstiem par dzīvi Rīgā. Kopējā sižetiskajā līnijā īsfilmas apvienos režisors Dāvis Sīmanis.

„Pilsētas faktūra, telpa, ritms, cilvēki vienmēr ir iedvesmojuši māksliniekus radīt jaunus darbus, kas kļūst par vērtīgām liecībām – laikmeta, vietas un dzīvesveida portretējumiem. Filma būs stāsts par Rīgu, kādu mēs to līdz šim neesam pazinuši,” uzsver "Rīga 2014" programmas tematiskās līnijas "Ceļu karte" kuratore Gundega Laiviņa.

Līdz 7. oktobrim Rīgā uzturas vācu režisors Rainers Komerss, kurš gatavos īsfilmu par Daugavgrīvu. Viņš ir iepriekš filmējis Latvijā, iesaistoties filmas „Latvijas vasara” tapšanā 1992. gadā. Šonedēļ režisors ir izpētes braucienā, filmēšana plānota nākamgad pavasarī.

Savukārt sestdien, 5. oktobrī, vienas dienas vizītē Rīgā viesosies igauņu režisors Jāks Kilmi, lai apmeklētu Lucavsalas mazdārziņu ražas svētkus. Kilmi Rīgā viesojies jau vairākkārt un kopā ar sociālantropoloģi Agnesi Cimdiņu veido stāstu par Lucavsalas kopienas dzīvi un paražām.

Tāpat filmas veidošanā iesaistījušies režisori Ivars Seleckis no Latvijas, Betina Henekele no Austrijas, Audris Stonis no Lietuvas, Jons Bangs Karlsens no Dānijas un Sergejs Lozņica no Baltkrievijas.

Filma būs laikmetīgs Rīgas portrets, kas tapis sadarbojoties septiņiem filmu režisoriem un Latvijas sociālantropologiem. Filmu studijas "Mistrus Media" projekta „Force Majeure. Rīga” pirmizrāde paredzēta 2014. gada septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti