68. Kannu kinofestivāla plakātu rotās jubilāre Ingrīda Bergmane

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

68. starptautiskā Kannu kinofestivāla rīkotāji publiskojuši kinofestivāla oficiālo plakātu, uz kura ir leģendārās aktrises Ingrīdas Bergmanes portrets. Līdz ar vizuālo materiālu publiskota arī festivāla video reklāma.

Izvēloties leģendāro aktrisi par festivāla „seju” (Deivida Seimūra fotoattēls), tiek atgādināts par trīskārtējās Oskara balvas laureātes (1944., 1956., 1974.) Ingrīdas Bergmanes 100. jubileju.  Aktrise dzimusi 1915.gada 29. augustā Stokholmā, bet mirusi savā 67 gadu jubilejā, 1982. gada 29. augustā, Londonā.

Ingrīda Bergmane filmējusies tādu slavenu režisoru filmās kā Alfrēds Hičkoks, Ingmārs Bergmans un Roberto Roselīni. Bergmane tiek uzskatīta par vienu no spožākajām Holivudas zelta laikmeta zvaigznēm .

„Mani un manu ģimeni ļoti aizkustina tas, ka mūsu brīnišķīgās mātes 100. dzimšanas dienas gadā Kannu festivāls izvēlējies viņas tēlu oficiālajam plakātam,” norāda Ingrīdas Bergmanes un Roberto Roselīni meita Izabella Roselīni. „Mamma dievināja savu profesiju: viņa uzskatīja lomu atveidošanu nevis par darbu, bet par savu dzīves aicinājumu. Viņa teica: „Nevis es izvēlējos spēli, bet spēle izvēlējās mani.”"

Iepriekš jau vēstīts, ka 68. Kannu kinofestivāls norisināsies no 13. līdz 24. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti