48 stundu kino radošā izaicinājuma galveno balvu saņem filma «Cirtenis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Radošā izaicinājuma “Tukuma 48h kino komūna Cinevillā” galvenā balva 20. septembrī piešķirta filmai “Cirtenis”, informēja pasākuma organizatori. Īsfilmu radīšanas izaicinājumā 48 stundu laikā, filmējot kinopilsētiņā “Cinevilla” un Tukuma novadā, 10 dalībnieku komandām bija jāizveido īsfilma par tēmu “virtuālais cilvēks”.

Galveno balvu – Tukuma novada pašvaldības dāvātos 1000 eiro (pirms nodokļu nomaksas) – profesionāļu žūrija piešķīra komandai “Dzīļi vīlies” par īsfilmu “Cirtenis”. Savukārt tehnoloģiju un izklaides uzņēmuma “Tet” balvu – filmu iegādi un izrādīšanu izklaides platformā “Shortcut” 500 eiro vērtībā – žūrija lēma sadalīt divām filmām: īsfilmai “Cirtenis” piešķirot filmas izrādīšanu 300 eiro vērtībā un komandas A53 veidotajai īsfilmai “NEXT GEN” – filmas izrādīšanu 200 eiro vērtībā.

“Pasākums ir pierādījums tam, ka 48 stundu laikā ir iespējams radīt mākslas darbu, kas var būt oriģinālāks vai tikpat oriģināls kā darbi, pie kuriem cilvēki strādā gadiem.

Filma “Cirtenis” žūriju pārliecināja ar meistarīgi izstāstītu kinematogrāfisko ideju, labu kino valodu, asprātīgām detaļām, sirsnīgi iesaistītiem Tukuma iedzīvotājiem, pārdomāti izvēlētām ''Cinevillas'' lokācijām, oriģinalitāti un pārsteiguma momentiem. Visu laiku bija interesanti skatīties,” atzīst žūrijas priekšsēdētāja un kino komūnas rīkotāju pārstāve, Starptautiskā īsfilmu festivāla “2Annas” programmas vadītāja Laima Graždanoviča. “Žūrija nolēma sadalīt “Tet” balvu divām filmām, jo vēlējās atzinīgi novērtēt arī īsfilmu “NEXT GEN”, kas pārliecināja žūriju ar kodolīgo stāstu, lieliskiem specefektiem, dinamisku kameras kustību, veiksmīgi izmantotām lokācijām un to, ka ar maziem līdzekļiem var uz ekrāna parādīt tik daudz.”

Galvenās balvas un "Tet" balvas ieguvēji
Galvenās balvas un "Tet" balvas ieguvēji

Īsfilma “NEXT GEN” ieguva arī skatītāju simpātiju balvu – iespēju īstenot kādu kino ieceri kinopilsētā “Cinevilla”. Balvas materiālo atveidu – simbolisku zobenu, kas palīdzēs cīņā par vietu kinoindustrijā,  filmas veidotājiem piešķīra producents un režisors, žūrijas pārstāvis Andrejs Ēķis.

“Kino komūna – jauno kino veidotāju savešana kopā vienā sprintā ir kolosāla ideja! Ceru, ka varēsim šajā pasākumā piedalīties arī nākamgad. Mūsu komandā ir trīs Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) filmu režijas studenti, un uzvara šajā konkursā ir lielisks veids, kā uzsākt jauno mācību gadu ar pilnu radošās enerģijas lādiņu,”, atzīst uzvarētāju komandas “Dziļi vīlies” pārstāvis, LKA filmu režijas students Emīls Alps.

Īsfilmas vērtēja audioviuzuālo mākslu profesionāļu žūrija: Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS programmas direktore un māksliniece Laima Graždanoviča, māksliniece un scenogrāfe Katrīna Neiburga, kino režisors Juris Poškus, scenāriste Lote Eglīte, kā arī producents un režisors Andrejs Ēķis. 

Kino komūnā pieteicās 31 radošā komanda, no tām tālākai dalībai tika izvēlētas 10 spēcīgākās komandas.

Kino komūnu rīko Latvijā vadošais īsfilmu festivāls – Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas” un Tukuma novada pašvaldība sadarbībā ar kinopilsētu “Cinevilla”, bet speciālbalvu nodrošina tehnoloģiju un izklaides uzņēmums “Tet”.

Saskaņā ar rīkotāju plāniem “Tukuma 48h kino komūna Cinevillā” turpmāk būs ikgadējs starptautisks pasākums ar prestižu žūriju un filmu veidotāju komandām no dažādām valstīm. Komūnas mērķis ir veicinātu radošas sadarbības, jaunu, inovatīvu filmu uzņemšanu, popularizēt Latvijas arhitektūru, dabas ainavu un vides dizainu, kā arī Tukuma novadu kā tūrisma un kinoindustrijas galamērķi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti