Aprīlī uz lielajiem ekrāniem nonāks igauņu un latviešu veidotā animācijas filma «Kaka, pavasaris un draugi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Klajā nācis igauņu un latviešu veidotās pilnmetrāžas animācijas filmas "Kaka, pavasaris un draugi" treileris. Iedzīvināto stāstu autors ir igauņu rakstnieks Andruss Kivirehks. Filmu mazi un lieli skatītāji kinoteātros visā Latvijā varēs redzēt no 14. aprīļa, informēja filmas pārstāvji.

Pilnmetrāžas animācijas filmā, kas veidota pēc Andrusa Kivirehka grāmatām "Kaka un pavasaris", "Karnevāls un kartupeļu salāti" un "Spoks un Feisbuks", galvenajās lomās animēti no Kivirehka stāstiem zināmie tēli: suņa kaka, pienene, pelmeņi un frikadeles, tēta zeķes-perētājas un citi varoņi.

Varoņu balsis iedzīvina latviešu aktieri Annija Putniņa, Artis Robežnieks, Armands Berģis, Aija Dzērve, Edgars Lipors, Valdis Vanags un Laila un Jānis Kirmuškas. Pats stāstu autors Andruss Kivirehks līdzās filmas animācijas varoņiem debitē aktiermeistarībā.

Filma "Kaka, pavasaris un draugi"
Filma "Kaka, pavasaris un draugi"

Filmas veidotāji norādīja: "Filmu caurstrāvo Kivirehkam raksturīgais siltais un drosmīgais humors, asprātīgi savijot kopā bērnu neierobežotās fantāzijas lidojumu un ikdienas dzīvi mūsdienu pasaulē. "Kaka, pavasaris un draugi" stāsta par ilgām, draudzību, ģimeni, mīlestību un arī bailēm, maziem un lieliem skatītājiem ļaujot izdzīvot plašu emociju spektru. Filmas sirreālajā un aizraujošajā pasaulē ir gan nervus kutinoši iespaidi, gan vērtīgas mācības par dzīvi."

"Brīnumaina ir piecu sižetu un piecu atšķirīgo režisoru veidoto darbu harmoniskā saskaņa – filmā izcelta gan katra individualitāte, gan radīts vienots kopiespaids," atzīmēja filmas pārstāvji, skaidrojot, ka animācija veidota piecās formās, sākot no klasiskās "Disneja" filmu skolas animācijas līdz mūsdienīgiem digitāliem 3D risinājumiem un pat šobrīd visprogresīvākajai leļļu animācijas tehnoloģijai.

Filmas "Kaka, pavasaris un draugi" režisori ir Renē Vilbre, Mēlis Aruleps, Oskars Lehemā, Miks Mēgi un Heiki Ernits ("Lotes no Izgudrotāju ciema" filmas autors). Filmu producējusi Kristele Toldsepa, kopproducente Kristele Pudane. Filmai oriģinālmūziku radījuši pieci komponisti: latviešu komponists Rihards Zaļupe un igauņi Tonu Rādiks, Jānuss Nogisto, Stens Olle Moldaus un Rasmuss Lils.

Animācijas filmu producē "A Film Eesti" un "Sunday Rebel Films".

"Kaka, pavasaris un draugi" pirmizrādi piedzīvoja Igaunijā, kur to šobrīd noskatījušies jau vairāk nekā 40 000 skatītāju. Filmas Latvijas pirmizrāde norisināsies 2023. gada 15. aprīlī pulksten 11.00 kinoteātrī "Forum Cinemas", bet jau no 14. aprīļa animācijas filma būs skatāma seansos visā Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti