«2Annas» izrāda Latvijas īsfilmas Slovēnijā un Polijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas Starptautiskā filmu festivāla "2Annas" komanda noslēdz šī gada īsfilmu eksporta sezonu ar skatēm Slovēnijā un Polijā.

Novembra nogalē plaša Baltijas filmu programma aizceļoja uz Slovēniju, kur komiksu žurnāla "kuš!" veidotāji piedalījās ar izstādi "The Last Match" (Pēdējais sērkociņš). "2Annas" bija sarūpējušas Baltijas ilustratoru un komiksu mākslinieku animācijas filmu izlasi.

Savukārt decembra sākumā "2Annu" komanda dosies uz Poliju, Belastoku, kur norisināsies viens no slavenākajiem poļu starptautiskajiem īsfilmu festivāliem "Zubroffka". Tā ietvaros divas reizes notiks latviešu filmu seansi. Programmā iekļautas īsfilmas, kas radītas laika posmā no 2007. līdz 2013. gadam.

Lielākā daļa programmas filmu atspoguļo starptautiski atpazīstamo Latvijas animāciju, bet ietvertas arī spēlfilmas ar īpašo latviešu humoru, viena no retajām poētiskā dokumentālisma pēctecēm īsmetrāžā un kumosiņš eksperimenta. Kā pārstāves uz Poliju dodas producente Amanda Boka un kustīgā attēla māksliniece Inese Vēriņa, kuras animācija "Golddiger 2" (Zeltrace 2) iekļauta programmā: "Ursus" (Reinis Pētersons, 2012), "Kiosks" (Anete Melece, 2013), "Starptautiskā Tēva diena" (Edmunds Jansons, 2012), "Sērkociņi" (Didzis Eglītis, 2007), "Paukotājs" (Astra Zoldnere, 2009) un "Tjuk" (Vents Grīnbaums, 2007).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti