«2Annas» aicina pieteikties radīt īsfilmu 48 stundu kino komūnā Tukumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kinopilsētā “Cinevilla” no 18. līdz 20. septembrim norisināsies kino komūna, kuras dalībnieki 48 stundu laikā mērosies spēkiem radošumā, atjautībā un īsfilmu radīšanā. Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas” un Tukuma novada pašvaldība sadarbībā ar kinopilsētu “Cinevilla” izsludinājusi komandu pieteikšanos festivāla mājaslapā līdz 28. augustam, informēja “2Annas” pārstāvji.

Kino darbnīcas jeb jaunrades maratona laikā radošajām komandām īsā laikā būs jārada īsfilma par šobrīd vēl neatklātu tēmu, kā arī jāiekļauj kāda Tukumā nozīmīga vieta vai apskates objekts. “Komūna, radošā brīvība, mākslinieku plenēri – šie vārdi asociējas ar 80. gadu jauno mākslinieku paaudzi. Tukuma 48 stundu kino komūna “Cinevillā” piedāvā izveidot līdzīgu radošu atmosfēru, vienuviet pulcējot gan kinomīļus, gan profesionāļus. Šis radošais īsfilmu maratons būtībā ir laikā ierobežota kino darbnīca.

Komandām tiks dotas divas diennaktis, lai izveidotu 1–5 minūtes garu īsfilmu un tai atbilstošu plakātu.

Tas ir pārbaudījums gan radošumam un iztēlei, gan spējai precīzi vadīt komandu un iekļauties noteiktajos laika rāmjos,” stāsta festivāla “2Annas” direktors Viesturs Graždanovičs.

Radošās darbnīcas mērķis ir veicināt jaunu un inovatīvu īsfilmu uzņemšanu, kā arī popularizēt interesi par Latvijas arhitektūru, dabas ainavu un vides dizainu gan filmu autoru, gan skatītāju vidū, kā arī radīt jaunas sadarbības un ideju apmaiņas iespējas reklāmas, mūzikas video un īsfilmu producēšanas jomā.

Kino komūnā tapušos darbus vērtēs nozares profesionāļu žūrija, kuras sastāvā ir Rīgas starptautiskā īsfilmu festivāla “2Annas” direktors Viesturs Graždanovičs, māksliniece un scenogrāfe Katrīna Neiburga, kino režisors Juris Poškus, scenāriste Lote Eglīte, kā arī producents un režisors Andrejs Ēķis. Žūrija izvēlēsies galvenās balvas ieguvēju komandu, kura noslēgumā saņems 1000 eiro no Tukuma novada pašvaldības. Labākie darbi tiks izrādīti noslēguma pasākumā Tukumā, kur notiks balsojums par skatītāju simpātiju balvu – iespēju īstenot kādu kino ieceri kinopilsētā “Cinevilla”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti