LTV sestdienu vakaros izrādīs jaunākās latviešu filmas (precizēts)

Latvijas Televīzijā (LTV) no 6. maija līdz 10. jūnijam sestdienu vakaros LTV1 būs skatāmas vairākas latviešu filmu televīzijas pirmizrādes. Filmas izdotas 2022. gadā un pārstāv visdažādākos žanrus.

"Pēdējos gados Latvijas kino telpā ir ienākušas ļoti daudzveidīgas filmas dažādām auditorijām. Lai patiesi spētu novērtēt nelielu daļu no šī brīža Latvijas kino spēlfilmu dažādības, tās tiks demonstrētas vairākus sestdienu vakarus pēc kārtas. Vairums no šīm filmām šogad ir ieguvušas "Lielā Kristapa" apbalvojumus, kā arī starptautiskas atzinības," norāda Latvijas Televīzijas filmu iepirkšanas nodaļas vadītāja Zane Valeniece.

Precizējums

Sociālo ģimenes drāmu "Māsas" LTV rādīs 6. maijā, nevis 5. maijā, bet filmu "Nemierīgie prāti" rādīs 3. jūnijā, nevis 5. jūnijā, kā ziņots iepriekš.

6.maijā pulksten 21.10 LTV1 – sociāla ģimenes drāma "Māsas" (2022; režisore Linda Olte), kura vēsta par bērnunamā uzaugušām māsām Anastasiju un Diānu. Meitenēm rodas iespēja tikt adoptētām amerikāņu ģimenē. Filmas galvenā varone ir dumpinieciskā Anastasija, kura ir pārliecināta, ka viņai nekādi adoptētāji nav vajadzīgi. Kad meitene uzzina savas bioloģiskās mātes Allas atrašanās vietu, Anastasija nolemj darīt visu, lai atjaunotu kontaktu un iemantotu mammas mīlestību. Filmas komanda ieguvusi "Lielais Kristaps 2022" apbalvojumus nominācijās "Labākais spēlfilmas režisors" un "Labākā aktrise otrā plāna lomā".

20.maijā pulksten 22.00 LTV1 – animācijas filma "Mans laulību projekts" (2022; režisore Signe Baumane) – stāsts par sievieti vārdā Zelma, kura, uzaugot Padomju Savienībā, kopš bērnu dienām dzirdējusi vairākas patiesības. Pirmā – tev būs sargāt savu nevainību līdz kāzām. Otrā – tev būs ģērbties kā meitenei. Trešā – tev būs izlikties mazāk zinošai kā vīram. Ceturtā – tev būs gatavot ēst. Piektā – tev būs mīlēt bērnus vairāk nekā vīru… Zelma šīm bauslībām mēģina sekot, bet viņas ķermenis, neironi un bioķīmiskie procesi liek šķēršļus tam, kā viņu sabiedrība ir audzinājusi. Filmas komanda ieguvusi "Lielais Kristaps 2022" apbalvojumus nominācijās "Labākā animācijas filma", "Labākais animācijas filmas režisors" un "Labākais animācijas filmas mākslinieks".

27. maijā pulksten 22.00 LTV1 – jauniešu drāma un naktsdzīves hronika "Neona pavasaris" (2022; režisors Matīss Kaža). Filmas galvenā varone Laine ir studente, kas dzīvo Rīgas priekšpilsētā. Laikā, kad Laines vecāki pārstāj dzīvot kopā un viņai jāuzņemas atbildība par mazo brāli, Laine nonāk Rīgas pagrīdes reivu scēnā, kur viņa iemīlas reiverē Gundā un atklāj savu seksualitāti. Taču bezmiega nakšu un ballīšu iespaidā Laine pakāpeniski sāk zaudēt saikni ar realitāti un ģimeni. Filmas komanda ieguvusi "Lielais Kristaps 2022" apbalvojumus nominācijās "Labākā aktrise galvenajā lomā" un "Labākais skaņu režisors".

3. jūnijā pulksten 22.00 LTV – drāma "Nemierīgie prāti" (2022; režisori Raitis Ābele un Lauris Ābele), kur brāļu Roberta un Mārtiņa laikmetīgās mākslas izstādes atklāšana plānota jau pēc mēneša, taču galvenās idejas joprojām nav. Lai smeltos iedvesmu, Mārtiņš uz deviņām dienām ieslēdzas melnā 2 x 2 metru lielā melnā kubā. Iznākot ārā, Mārtiņa uzvedība kļūst neprognozējama, un abi brāļi tiek ierauti nepareizu lēmumu, negulēšanas bohēmas un pagrīdes naktsdzīves notikumos, zaudējot kontroli ne tikai pār iecerēto mākslu, bet arī pār abu attiecībām. Filmas komanda ieguvusi "Lielais Kristaps 2022" apbalvojumus nominācijās "Labākais aktieris otrā plāna lomā" un "Labākais komponists".

10. jūnijā pulksten 22.00 LTV1 – drāma "Sēklis" (2022; režisors Toms Harjo), kas ataino trīs mūslaiku attiecību dekonstrukcijas. Sarkanais pāris izvēlas pēdējās trīs kopdzīves dienās spēlēt saticības teātri – viņi zinās, kā otru mulsināt ar harmoniju un mierināt fikcijā. Tikmēr Zaļā pāra trīs dienas ir pilnas neziņas un trīsu, gaidot, kad tie viens otram atklāsies. Dzeltenais pāris – divi kolēģi – maldīsies dienesta romāna žanrā un tajā, kā neiemīlēt. Filma tika nominēta "Lielais Kristaps 2022" nominācijā "Gada debija".

Latviešu jaunāko filmu pirmizrādes – sestdienu vakaros no 6. maija līdz 10. jūnijam LTV1 un REplay.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti