Rīta Panorāma

Ugunsgrēkā Jaunzēlandes galvaspilsētā vismaz 6 upuri

Rīta Panorāma

Kārtējais Krievijas uzbrukums Ukrainas pilsētām dzirdams arī Kijivā

Kannās atklāj starptautisko kinofestivālu

Kannās atklāj starptautisko kinofestivālu

Francijas pilsētā Kannās ar vēsturisku lenti "Žanna Dibarī" otrdien, 16. maijā, atklāj starptautisko kinofestivālu. Konkursā par galveno balvu – "Zelta palmas zaru" – sacentīsies 21 filma un žūriju vadīs zviedru režisors Rūbens Estlunds.

Atklāšanas filma vēsta par vienkāršu sievieti, kas izmanto savu inteliģenci un pievilcību, lai kāptu pa sociālajām kāpnēm un kļūtu par karaļa Luija 15. favorīti. Papildu uzmanība filmai pievērsta, jo monarhu atveido Džonijs Deps.

Atklāšanas dienā tiks godināts amerikāņu aktieris Maikls Duglass, kuram piešķirts "Zelta palmas zars" par ieguldījumu kino. Festivālā pirmizrāde būs jaunajai "Indianas Džonsa" sērijas filmai un Martina Skorsēzes darbam "Ziedu mēness slepkavas", kas vēsta par Amerikas pirmiedzīvotāju slepkavībām pagājušā gadsimta 20. gados un Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) veiktajām darbībām.

Kinomīļiem liela interese būs arī par festivāla konkursa skati, un komentārus neprasa Vesa Andersona, Aki Kaurismaki, Vima Vendersa un citu režisoru vārdi.

Festivālā notiek arī citi pasākumi, un Kannās izveidots Latvijas paviljons. Profesionāļu platformā "Producers on the Move" piedalīsies mūsu valsts studijas "Lokomotīve" producents Dominiks Jarmakovičs, un kompānija iepazīstinās ar vairākiem jau īstenotiem un plānotiem projektiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti