Rīta Panorāma

Moldovā protesti un destabilizācijas risks

Rīta Panorāma

Francijā virza tālāk pensiju reformu

Oskaru ceremonijā triumfē "Viss visur vienlaikus"

«Oskara» balvu ceremonijā triumfē «Everything Everywhere All at Once»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu ceremonijā šogad lielākos uzvaras laurus plūkusi filma "Everything Everywhere All at Once" ("Viss visur vienlaikus"). Tā saņēma kopumā septiņas "Oskara" statuetes, tostarp kā gada labākā pilnmetrāžas filma.

Amerikāņu zinātniskās fantastikas komēdija saņēmusi "Oskaru" kategorijā "Labākā filma", un tās režisori un scenārija autori Dens Kvans un Denjels Šeinerts ieguvuši "Oskaru" kategorijā "labākais režisors".

"Oskaru" kategorijā "Labākā aktrise" saņēmusi Mišela Jeo par lomu filmā "Viss visur vienlaikus", līdz ar to malaiziešu māksliniece savu vārdu vēsturē ir ierakstījusi kā pirmā Āzijas izcelsmes aktrise, kura ir atzīta par labāko pirmā plāna lomas tēlotāju.

Savukārt "Labākā aktiera" balva tikusi Brendanam Freizeram par lomu filmā "The Whale" ("Valis").

Džonatans Ke Kvans par lomu "Viss visur vienlaikus" saņēmis "Oskaru" kategorijā "Labākais otrā plāna aktieris" un Džeimija Lī Kērtisa par tēlojumu šajā pašā filmā ieguvusi "Oskaru" kategorijā "Labākā otrā plāna aktrise".

"Viss visur vienlaikus", kas bija nominēta "Oskariem" 11 kategorijām, ieguvusi balvu arī kategorijā "Labākais oriģinālais scenārijs".

Tikmēr kara drāma "All Quiet on the Western Front" ("Rietumu frontē bez pārmaiņām"), kas ir tapusi pēc rakstnieka Ēriha Marijas Remarka tāda paša nosaukuma romāna, kopumā saņēma četrus "Oskarus" – par labāko operatora darbu, labāko starptautisko filmu, par labāko oriģinālmūziku un par labāko scenogrāfiju.

Filma "Navalny" ("Navaļnijs") saņēma "Oskaru" kā labākā dokumentālā filma. Kā jau noprotams pēc nosaukuma, kanādiešu režisora Deniela Roera veidotā filma vēsta par Krievijas opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, kurš vairākus gadus atrodas ieslodzījumā.

Saņemot statueti, Roers sacīja, ka viņš balvu velta Navaļnijam un politieslodzītajiem visā pasaulē. Savukārt Navaļnija sieva Jūlija sacīja, ka viņas vīrs atrodas cietumā tikai tādēļ, ka runā patiesību un aizstāv demokrātiju.

Savukārt pasaulslavenā meksikāņu režisora Giljermo del Toro veidotā multfilma "Pinokio" saņēma "Oskaru" kā labākā animācijas filma.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti