«100g kultūras. Nacionālie dārgumi» sagaidīs «Spēlmaņu nakti» ar īpašu raidījumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sagaidot “Spēlmaņu nakts” balvas pasniegšanas ceremoniju, LTV1 raidījums “100g kultūras. Nacionālie dārgumi” svētdien, 23.novembrī pulksten 16.15, pievērsīsies šīs nozīmīgās balvas vēsturei, teātra rekordiem, augstākajiem lidojumiem teātrī, godinās leģendas un atzīmēs teātra mākslas novatorus, kā arī  meklēs mūsdienu kontekstu un vēsturisko pēctecību.

Pirms gada svarīgākā notikuma Latvijas teātra dzīvē LTV raidījuma veidotāji iecerējuši fiksēt, kā teātris mainās, uz skatuves pozīcijas ieņemot jaunai režisoru paaudzei, taču saglabājot vērtības - no vecmeistariem līdz jaunajiem talantiem, no Astrīdas Kairišas satricinošās spēles Nacionālā teātra izrādē “Ezeriņš” līdz Agnesei Jēkabsonei trauslajā un teju vai autentiskajā Edītes Piafas tēlā Liepājas teātrī.

"Spēlmaņu nakts 2014" ceremonija, kā arī skatītāju balsojums šogad notiek ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu. Kā katru gadu, arī šogad ”Spēlmaņu nakts” balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā – 23. novembrī, un tā tiks translēta LTV1 un Latvijas Radio 1 tiešraidē no Dailes teātra.

“Spēlmaņu nakts” ir gada skaistākās teātra svinības ar greznu ceremoniju, aizkustinājuma asarām un aktieru balli visas nakts garumā. Nez, vai Latvijas teātra darbinieku savienība, kas pirms 21 gada uzsāka šo ideju, spēja prognozēt, cik daudz kaislību un arī gandarījuma “Spēlmaņu nakts” sagādās teātra ļaudīm un viņu mākslas cienītājiem.

Kā iepriekš jau vēstīts, Latvijas profesionālo teātru balvas "Spēlmaņu nakts 2014" nominanti 17 kategorijās tika nosaukti 17. jūnijā. Sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisija piecu cilvēku sastāvā: teātra kritiķe Līvija Dūmiņa, laikraksta „Diena” žurnālists un teātra kritiķis Atis Rozentāls, teātra kritiķe Zane Radzobe, teātra kritiķis Normunds Akots un teātra kritiķe, žūrijas komisijas priekšsēdētāja Līga Ulberte.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti