«Pēcstundu īsfilmu festivālā» izrādīs Latvijas jauniešu veidotās filmas

Kinoteātris "Kino Bize" un norvēģu filmu studija "Apagon" šajā pavasarī viesojušies 24 skolās visā Latvijā, lai pamatskolas jauniešiem bez maksas pasniegtu kinoveidošanas meistardarbnīcas. Labākās darbnīcās tapušās filmas tiks pirmizrādītas uz lielā ekrāna – "Pēcstundu īsfilmu festivālā" kinoteātrī "Kino Bize" 10. jūnijā, informēja kinoteātrī.

Divu mēnešu laikā jaunieši visā Latvijā ir uzfilmējuši ap 200 īsfilmu, un labākie jauno filmdaru veikumi tiks izrādīti trīs festivāla seansos.

Kinoveidošanas meistardarbnīcas
Kinoveidošanas meistardarbnīcas

Meistardarbnīcas vadīja producents un kino pedagogs Daniels Lisigurskis no Norvēģijas, un tās tapa sadarbībā ar Bergenas filmu studiju "Apagon". Daniels ar komandu jau vairāku gadu garumā mudina jauniešus izmēģināt savas spējas īsfilmu veidošanā, kopā ar bērniem izstrādājot filmu scenārijus, filmējot iecerēto un apgūstot montāžu. Praktiskās darbnīcas, kas norisinājās dienas garumā, neformālā gaisotnē daudzus iedrošinājušas turpināt interesēties par kino arī turpmāk un, iespējams, izvēlēties kino mākslu par savu karjeras ceļu.

Tapušas arī visiem pieejamas video pamācības jauniešiem, kuri vēlas radīt savu pirmo filmu.

Pamācības abas daļas pieejamas platformā "YouTube".

"Pēcstundu īsfilmu festivālu" iespējams apmeklēt, iepriekš piesakoties e-pastā [email protected].

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti