Zināmi balvas «Kilograms kultūras» ziemas balsojuma uzvarētāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Noslēdzies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2020” ziemas balsojums. Skatītāji un klausītāji izvēlējās darbus astoņās kategorijās, kā arī no vairāk nekā 50 vietām izraudzījās kultūrvietas, kas sacentīsies fināla balsojumā. Tas notiks februāra sākumā.

No ziemas balsojuma finālam izvirzīti:

Kategorijā “Teātris”: Mihaila Ļermontova “Dēmōns” (Liepājas teātris, režisors Viesturs Meikšāns).

Kategorijā “Vizuālā māksla”: Līgas Purmales personālizstāde “Tepat tuvumā” (galerija “Daugava”, kuratore Anda Treija).

Kategorijā “Literatūra”: Ingas Gailes romāns “Rakstītāja” (izdevniecība “Dienas Grāmata”).

Kategorijā “Mūzika”: Raimonda Paula un Ivetas Apkalnas koncerts ērģeļmūzikas festivālā “ORGANismi 2020” 24. novembrī. (Latgales vēstniecība “Gors”, LNSO, diriģents Jānis Stafeckis).

Kategorijā “Kino”: animēts dokumentālais stāsts "Mans mīļākais karš" (režisore Ilze Burkovska-Jakobsena. Studija “Ego Media” un “Bivrost Film” (Norvēģija)).

Kategorijā “Mantojums”: latviešu lietišķās mākslas un dizaina pamatlicēja Jūlija Madernieka 150 gadu jubilejai veltītā izstāde “Madernieka stils” (Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, kuratore Rūta Rinka).

Kategorijā “Pārsteigums”: filmizrāde “Kino un mēs” (režisors Matīss Kaža, studija “Fenixfilm”).

Kategorijā “Notikums”: starptautiskais jaunā teātra festivāls “Homo Novus 2020” (Latvijas Jaunā teātra institūts, kuratore Gundega Laiviņa).

Kategorijā “Mana kultūrvieta” skatītāji un klausītāji izvirzīja pa vienai vietai no reģioniem. Finālā Vidzemi pārstāvēs Alūksnes muižas parks, Kurzemi – Liepājas teātris, Latgali – Lūznavas muiža, Zemgali – “Sansusī” rezidenču centrs “Susēja”, bet no Rīgas par sabiedrības iecienītākās kultūrvietas titulu 2020. gadā cīnīsies Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Fināla balsojums sāksies 1. februārī, bet apbalvošanas ceremonija notiks 27. februārī.

Par balvu “Kilograms kultūras”

“Kilograms kultūras” ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem. Ziemas balsojumam izvirzītie darbi Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem, kas tapuši no 2020. gada septembra līdz gada nogalei un ir cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu “Kilograms kultūras”. Žūrijā, kā ierasts, darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Eva Johansone, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, Latvijas Radio 3 – Klasika direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis un Liene Jakovļeva, Latvijas Radio 1 žurnālists Toms Treibergs, kā arī portāla LSM.lv kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti