Viss par teātri. Kultūras pieturpunkti šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Teātra pirmizrāde, LTV raidījuma "Teātris.zip" jaunā sezona un dokumentālā filma par teātri – šīs nedēļas kultūras notikumu izlasē teātris mīt uz skatuves, dzīvoklī un ekrānā.

"Teātris.zip" jaunā sezona

LTV ekrānos atgriezies raidījums "Teātris.zip". Pirmā no jaunās sezonas izrādēm vēl šonedēļ skatāma Replay.lv – tā ir viena no septiņām "Dailes kanona" izrādēm – iestudējums ar Raimonda Paula, Ausmas Kantānes un Ilzes Ķuzules-Skrastiņas dalību. Bet šo sestdien – Latvijas Nacionālā teātra izrāde "Pūt, vējiņi!", kas saņēmusi astoņas "Spēlmaņu nakts" balvas.

Šogad novembrī un decembrī, bet nākamgad februārī un martā gaidāmi kopā 16 izrāžu demonstrējumi, tai skaitā Daugavpils teātra "Dzīvnieku ferma", Valmieras Drāmas teātra iestudējums "Cilvēkam vajag suni", Valmieras vasaras teātra festivālā tapušais iestudējums "Uzvara ir mirklis" un daudzi citi.

Varis Brasla
Varis Brasla

"Kā tev klājas, Vari?"

17. novembra vakarā pirmizrādi piedzīvos LTV filma "Kā tev klājas, Vari?", kura dokumentē režisora Vara Braslas izrādes "Es neesmu klaviernieks" mēģinājumus un pirmizrādi Valmieras Drāmas teātrī.

Varis Brasla ir izlēmis, ka "Es neesmu klaviernieks" būs viņa pēdējā izrāde. Lugu ir uzrakstījis režisora senais domubiedrs Alvis Lapiņš, un tā vēsta par komponista Emīla Dārziņa dzīvi un plaģiāta skandālu. Notiek izrādes mēģinājumi, savus negaidītus akcentus stāstā saliek Covid-19 pandēmija. Mēģinājumu process mijas ar Braslas un Lapiņa sarunām režisora un viņa sievas, aktrises Vizmas Kalmes mājās.

"Mājoklis. komentāri #1 izrāde"
"Mājoklis. komentāri #1 izrāde"

Annas Auziņas "Mājokļa" skatuves komentāri

Šonedēļ pirmizrāde gaidāma režisores Lauras Grozas diptiham, kurā dzejnieces Annas Auziņas debijas romāna "Mājoklis" varones Terēzes stāsts apaudzēts ar citu sieviešu intīmās pieredzes balsīm.

"Mājoklis. komentāri #1 izrāde" notiek Dailes teātrī – tradicionālā teātra apstākļos, kad aktieru un skatītāju telpas ir ļoti tuvu, tomēr šķirtas. Tā ir kā priekšspēle intīmākai sarunai, kas turpināsies ārpus Dailes teātra diptiha otrajā daļā "Mājoklis. komentāri #2 izrāde", ko producējis fonds "Initium".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti